Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

На Цитаделі у Львові має з’явитися меморіал жертвам нацистів, а не готель, – рішення обласної комісії

Обласна міжвідомча комісія у справах увічнення пам'яті жертв воєн та політичних репресій вважає неприпустимим будівництво готелю на території «Цитаделі». Рішення про це комісія ухвалила на своєму засіданні 12 лютого.

 

Рішення комісії було прийнято після того, як учасники засідання заслухали виступи начальника управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілії Онищенко та  ґрунтовні докази представника СБУ у Львівській області Ю.Пелеха. Виступ представника СБУ базувалися на архівних документах, які свідчили, що на цій території з 1941 до 1944 рр. функціонував німецький концентраційний табір "Шталаг-328". Тут масово знищували військовополонених шляхом розстрілів, катувань, голодомору, зараження інфекційними хворобами. Їх тіла яких або спалені останки закопувались на території концтабору. Також були заслухані виступи членів комісії, представників громадських ветеранських об'єднань та інших організацій, які висловили одностайність у питанні про недопущення згаданого будівництва.

 

Комісія також ухвалила звернутися до Львівської міської ради, аби вона скасування відповідні рішення виконкому про будівництво готелю, Львівській міській та обласній раді рекомендовано впорядкувати впорядкування комплексу «Цитадель» і заборонити на майбутнє будувати на цій території будь-які готельно-розважальні та інші господарські споруди. Також комісія ініціює створення на місці колишнього табору меморіального комплексу, провести на його території пошукові роботи, встановити хрест.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ