Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

На Верецькому перевалі віддали шану січовикам Карпатської України

У неділю, 18 березня, з нагоди 79-ї річниці проголошення самостійності Карпатської України відбулися заходи із вшанування пам'яті січовиків біля меморіалу на Верецькому перевалі, що на Сколівщині. Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Керівництво Львівської області, зокрема голова обласної ради Олександр Ганущин та перший заступник Андрій Білоус, голова ОДА Олег Синютка, очільники Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс та Тернопільської облради Віктор Овчарук, представники району, депутати обласної ради, молодь, військові, громадськість поклали квіти та запалили лампадки до могил січовиків Карпатської України.

Опісля прозвучав  Державний Гімн України, а священнослужителі відправили чин панахиди за полеглими героями.

«На жаль, у ті далекі часи третя спроба українського державотворення була втоплена в крові, - зазначив Олександр Ганущин під час скорботного віче. – Ми зараз з вами живемо в епоху успішної спроби. З 1991 року розбудовуємо українську державу і найголовніше – наші Збройні Сили. У важких боях і втратах, але ми це робимо. Я переконаний, що ми обов’язково переможемо. Слава Карпатським січовикам!  Слава кожному Герою! Слава Україні!»

Нагадаємо, 15 жовтня 2017 року у селі Климець Сколівського району на Верецькому перевалі відкрили Меморіальний комплекс полеглим січовикам Карпатської України. Саме Верецький перевал – став місцем загибелі понад 600 патріотів, які героїчно боролись за незалежність української держави наприкінці 30-х років 20 століття.

На Меморіальному військовому кладовищі спочиває 22 Героїв часу Карпатської України. У 90-х роках ХХ століття на Верецькому перевалі було встановлено символічний меморіальний знак. Роботи з пошуку та перепоховання українських героїв розпочали у 2008 році пошуковці меморіально-пошукового підприємства «Доля», що при Львівській обласній раді. Саме завдяки їх наполегливій багатоденні праці вдалося віднайти останки січовиків Карпатської України.

Пошуки героїв Карпатської України продовжуються.

Як відомо, 15 березня на Закарпатті відбулися урочистості, присвячені 79-ій річниці проголошення Карпатської України.

До Вашої уваги фільм-хроніка про трагічні події 1939р. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ