Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На Волині новий антирекорд хворих COVID-19

За весь час пандемії коронавірусу, на Волині зареєстрували найбільшу кількість захворювання за добу - 157 нових випадків інфікованих на COVID-19. Про це повідомляє власкор Гал-інфо.
Фото Олена Ляхович

"Люди зневірюються в існуванні хвороби й починають більше нехтувати правилами безпеки", – так пояснюють ріст захворюваності медики.

Згідно з інформацією головної санітарної лікарки Волині Наталії Янко, в області спостерігають підвищення важких захворювань.

"Зараз у нас на ШВЛ 12 осіб. Всього у лікарнях Волині є 156 апаратів ШВЛ. Статистика показує, що зросла кількість летальних випадків. У вересні щодня було 60-70 хворих, зараз більше ста. Ріст відбувся у 2 рази. Волинь на 6 місці в Україні, після Чернівецької, Тернопільської, Рівненської, Івано- Франківської, Львівської, Закарпатської області. Середній показник по державі перевищено на 40%.

Це прогнозований ріст. Я вважаю, що це пов’язано з тим, що ми спостерігаємо масове недотримання рекомендацій, які надає МОЗ і ВООЗ. На сьогодні вже немає настороженості серед людей і дисципліни у закладах громадського харчування, відбувається багато масових заходів і порушуються заходи безпеки", - розповіла Наталія Янко під час брифінгу в ОДА.

За останню добу на Волині зареєстровано 157 нових випадків захворювання на COVID-19. Одужало - 77 осіб. П’ять випадків хвороби завершилося летально (міста Луцьк та Нововолинськ, Іваничівський, Луцький, Маневицький райони).

Загалом станом на 7 жовтня в області зареєстровано 9037 випадків COVID-19, які підтверджено лабораторно методом ПЛР, з них 537 у дітей та 989 у медичних працівників. Одужало 5507 осіб, з них 357 дітей та 680 медичних працівників. 184 випадки хвороби завершилися летально (в тому числі померло 5 медиків).

Із цього приводу сімейний лікар Ірина Борсук каже, що є багато людей, які просто не вірять, що інфекція є і що саме вони занедужали.

"Багато людей зневірені. Є чимало тих, хто хворіє, але думає, що це ГРВІ й займається самолікуванням чи що гірше – ходять з інфекцією людними місцями. Є й ті, хто думає, що занедужали коронавірусом, але сідають в громадський транспорт та їдуть до лікаря на прийом у медзаклад, розносячи інфекцію. Натомість – треба було б подзвонити до свого лікаря за консультацією. Щоб вберегти себе від ГРВІ, ковіду, то варто завжди дотримуватися знайомих уже всім заходів гігієни: мити руки, не торкатися обличчя, особливо після поїздки в транспорті чи відвідин магазину, якщо занедужав – сиди вдома", - наголосила лікарка.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, станом на 7 жовтня в Україні зафіксовано новий антиректорд захворюваності на COVID-19 - за добу підтвердили 4 753 нових випадки хвороби.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ