Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На Волині розпочали освоєння коштів на забезпечення киснем медзакладів

Як повідомили 9 грудня Гал-інфо у пресслужбі Волинської ОДА, днями в область надійшли кошти, передбачені на покращення забезпечення медичним киснем закладів системи охорони здоров’я Волині, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19.
Фото Волинська ОДА

Тож медзаклади Волині приступили до укладання контрактів на придбання необхідного устаткування для проведення кисневих мереж.

Державна субвенція у розмірі 51 млн 705 тис. грн вже розподілена на бюджетній комісії обласної ради та спрямована у місцеві бюджети тергромад Волинської області.

З цих коштів 8,8 млн грн спрямують на розхідники й кисень, а 42,9 млн грн – на капітальні видатки. Зокрема, на 11 млн грн управління охорони здоров’я облдержадміністрації централізовано уклало контракти на купівлю 278 концентраторів.

Решта коштів піде на обладнання для влаштування централізованої подачі кисню (кисневі станції, бочки, генератори тощо). Що саме потрібно придбати – кожен медзаклад вирішує самостійно. Процедура спрощена, але така ж сама – необхідно укласти контракт з постачальником. Для цього Кабмін дозволив проводити стовідсоткову авансову проплату.

На сьогодні в області доступом до кисню забезпечено 904 ліжка, або 59,4 %.

Нагадаємо, 11 листопада Уряд держави додатково виділив 895 млн грн для забезпечення киснем ліжок для хворих на коронавірус у лікарнях (постанова КМУ від 11.11.2020 №1099). Днями ці кошти вже поступили в область.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ