Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Політика

На Волині триває навчання посадовців у галузі психосоціальної підтримки

Проєкт відповідає пріоритетним напрямам підвищення кваліфікації державних службовців

Волинський регіональний центр підвищення кваліфікації у співпраці з Волинським національним університетом імені Лесі Українки уклали та реалізували програму «Впровадження Європейської рамкової програми дій щодо психічного здоров’я та благополуччя» (DevelopMental) в рамках реалізації проєкту модулю Жана Моне програми ЄС Erasmus+ .

Запропонований проєкт є суголосним Всеукраїнській програмі ментального здоров’я «Ти як?» – національній ініціативі, спрямованій на розбудову якісної системи та надання послуг у сфері психосоціальної підтримки й розвитку культури піклування про психічне здоров’я, повідомляють у ВНУ.

Це один із перших проєктів із напряму психічного здоров’я, який було успішно підтримано у 2022 році програмою Жана Моне ЄС Erasmus+.  Керівником проєкту є Лариса Засєкіна, доктор психологічних наук, професор кафедри загальної та клінічної психології Волинського національного університету. Проєктну команду також представляють фахівці з Європейських студій професор Андрій Бояр та доктор філософії Владислав Коломечюк.

Важливо, що проєкт відповідає пріоритетним напрямам підвищення кваліфікації державних службовців й охоплює такі важливі тематичні блоки, як європейська інтеграція, дотримання прав людини та дискримінація, забезпечення національної та громадської резильєнтності, аналіз політики у сфері психічного здоров’я відповідно до стандартів ЄС, інформаційна безпека та смарт технології у реформуванні системи охорони психічного здоров’я.

В лютому та листопаді 2023 року проведено два навчання за цією програмою тривалістю 40 годин кожна, участь в яких взяли державні службовці органів виконавчої влади, посадові особи органів місцевого самоврядування, представники вищих навчальних закладів, громадських організацій, які розробляють і впроваджують політику психічного здоров’я в Україні.

Загалом до навчання долучилися 58 осіб з 13 регіонів України (Волинської, Вінницької, Дніпропетровської, Закарпатської, Івано-Франківської, Київської, Львівської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Харківської, Хмельницької областей).

Важливим елементом програми є представлення командних проектів – готових до подання грантових заявок із впровадження результатів навчання в установах, де вони працюють. Отже результати програми мають реальне втілення, оскільки опрацьовуються всі деталі потенційних проєктів: мета, напрями, довготривалий /короткотривалий вплив, фінансування, залучення спонсорів тощо.

Всі учасники отримали сертифікати про успішне підвищення кваліфікації.

Навчання продовжуватиметься ще у 2024 та 2025 роках із врахуванням пріоритетних напрямів підвищення кваліфікації державних службовців та змісту проєкту DevelopMental.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ