Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На Волині відкрили ще одну амбулаторію

Фото Волинська ОДА
Фото Волинська ОДА
Фото Волинська ОДА
Фото Волинська ОДА
Фото Волинська ОДА
Фото Волинська ОДА
Фото Волинська ОДА
Фото Волинська ОДА
1/4
Як повідомили Гал-інфо в Управлінні інформаційної політики та цифрової трансформації Волинської облдержадміністрації, у с.Зимне відкрили новозбудовану амбулаторію загальної практики сімейної медицини

Сучасна новозбудована амбулаторія ЗПСМ в с.Зимне Володимир-Волинського району, що обслуговуватиме близько 3 тис. населення, розпочала свою роботу. Оглянути якість виконання робіт в амбулаторію на свято з нагоди відкриття, що відбулося 24 вересня 2020-го року, завітав голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко.

В медзакладі передбачено 2 кабінети для лікарів: один – для сімейного лікарня, другий – для педіатра. Обслуговуватиме амбулаторія близько 3 тис. людей. Загалом потужність складає 30 робочих місць. Кошторисна вартість об’єкту  – 5 млн 224,622 тис. гривень.

Для цього в амбулаторії є усе необхідне – лабораторія, кабінет щеплень, маніпуляційна тощо.

Слід зауважити, що до спорудження нового закладу охорони здоров’я медпрацівники працювали у місцевому ФАПі, що був розміщений поруч. Як розповів голова Зимнівської ОТГ В’ячеслав Католик, будівлю старого ФАПу планують використати для розміщення аптечного пункту.

Амбулаторію збудували за кошти субвенції з державного бюджету в рамках заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості, та за кошти місцевого бюджету (співфінансування 434 тис. грн).

«Будівельникам дякую за якісно виконані роботи, місцевій владі - за співфінаснування. Лікарям бажаю здорових пацієнтів, що відвідуватимуть амбулаторію лише для профілактики», - вітаючи присутніх, сказав голова ОДА Юрій Погуляйко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ