Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У селі Піддубці Луцького району запрацювала модернізована амбулаторія

Фото: Волинська ОДА
Фото: Волинська ОДА
Фото: Волинська ОДА
Фото: Волинська ОДА
Фото: Волинська ОДА
Фото: Волинська ОДА
Фото: Волинська ОДА
Фото: Волинська ОДА
1/4
Як повідомили 14 липня Гал-інфо в Управлінні інформаційної політики та цифрової трансформації Волинської облдержадміністрації, запрацювала модернізована амбулаторія у селі Піддубці.

Інфраструктура села Піддубці Луцького району покращилась завдяки реконструкції місцевого ФАПу під приміщення амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Аби оглянути заклад сільської медицини та привітати трудовий колектив в амбулаторію сьогодні, 14 липня 2020-го року, завітав голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко.

Як розповіла очільнику області головний лікар Луцького центру первинної медико-санітарної допомоги Оксана Чертюк, на сьогодні реконструйована амбулаторія забезпечена медичним обладнанням на 98 %, не вистачає лише сечового аналізатора, який планують купити за кошти Національної служби здоров’я України. Працює в закладі 9 штатних працівників.

Щодо фінансування медзакладу, то кошти йдуть напряму з НСЗУ відповідно до укладених декларацій із сімейними лікарями. В медзакладі наразі працює два сімейних лікаря, з якими укладено близько 4 тис. декларацій. На одного лікаря Національна служба здоров’я України сплачує орієнтовно 100 тис. грн Відповідно Піддубцівська амбулаторія на сьогодні отримує близько 200 тис. грн. щомісяця.

Ці кошти розподіляються наступним чином: 20 % йде на адміністрування, не менше 15-ти % повинно спрямовуватися на розвиток закладу, решта – на заробітну плату працівників. Увесь розподіл відбувається згідно колективного договору та узгоджується з лікарями.

До слова, в амбулаторію планують взяти на роботу ще третього сімейного лікаря, бо радіус обслуговування дільниці – 15 км, зокрема в амбулаторії обслуговуються сусідні села Романів, Борохів, Ботин.

Оглянувши приміщення та поспілкувавшись з колективом, голова ОДА поцікавився чи є якісь проблеми, які необхідно вирішити. Однак,  ніяких зауважень не прозвучало, навпаки – запевнили, що працювати в таких умовах одне задоволення.

Тож Юрій Погуляйко побажав медикам міцного здоров’я та здорових пацієнтів, адже на переконання очільника області, нова сучасна амбулаторія, в першу чергу, дозволить місцевому населенню отримувати якісні медичні послуги вчасно.

Довідково: реконструкція приміщення ФАПу здійснювалася в рамках проекту «Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей». Це спільний проект Міністерства охорони здоров’я України і Світового банку, на реалізацію якого затрачено кошти у сумі 4 млн 675 тис. грн. Площа реконструкції приміщення – 247,2 кв.м.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ