Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На Волині зберігається тенденція збільшення захворювань на COVID-19

Фото Волинська ОДА
Фото Волинська ОДА
Фото Волинська ОДА
Фото Волинська ОДА
1/2
За минулий тиждень кількість хворих на COVID-19 збільшилася на 44% проти попереднього, приріст якого становив 24%. Про це повідомила головний державний санітарний лікар у Волинській області Наталія Янко під час засідання регіональної комісії ТЕБ та НС.

На засіданні під керівництвом голови Волинської облдержадміністрації Юрія Погуляйка, обговорили епідемічну ситуацію у області та затвердили нове епідеміологічне зонування, яке діє з 28 вересня 2020 року.

"За минулий тиждень кількість нових випадків захворювання становить 839 проти попередніх - 583-ох. Це можна пояснити тим, що до організованих колективів повернулися діти, відбувалися масові заходи, а також люди перестали дотримуватися карантинних вимог у громадських місцях. Таким чином, ми спостерігаємо приріст нових інфікованих", - вважає Наталія Янко.

Нагадаємо, загальна кількість захворілих у області від початку пандемії становить 8 тис. осіб, з них 5 тис. осіб одужало. Понад 11% інфікованих це медичні працівники.

Від початку навчального року, захворіли 140 працівників шкіл та 55 учнів. У всіх районах Волині окрім Старовижівського, зареєстровано випадки захворювання на COVID-19 у працівників закладів освіти та у їхніх вихованців. Найбільша кількість захворювання серед учнів у Луцьку, Володимир-Волинському та Луцькому районах. Серед персоналу - у місті Луцьк, Нововолинському та Любешівському районах. На самоізоляції знаходиться 4 тис. учнів і понад 440 працівників шкіл.

У Волинській області методом ПЛР обстежено майже 50 тис. осіб, з них приватними лабораторіями близько 3 тис. Методом ІФА обстежено близько 53 тис. волинян.

За словами, т.в.о. начальника управління охорони здоров’я ОДА Людмили Тимощук, про важкий перебіг коронавірусної хвороби говорить те, що на стаціонарному лікуванні перебувало близько 6 тис. осіб. Крім того, на сьогодні стаціонарно лікується 518 людей. Тому було збільшено кількість ліжок у лікарнях на 100 одиниць. До слова, загальна кількість ліжок становить - 1058. Нагадаємо, що на початку пандемії у області налічувалося лише 200 ліжок.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ