Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Всеукраїнський фестиваль до Львова приїдуть Віталій Кличко та Андрій Шевченко

На першому Всеукраїнський ковальський фестиваль «Залізний Лев-2007» у Львові, який відбуваиметься 12-14 жовтня, почесними гостями будуть відомий боксер Віталій Кличко, журналіст Андрій Шевченко, а також мер Львова Андрій Садовий, губернатор Львівщини Петро Олійник та голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник. Про це „Гал-info” повідомила прес-секретар фестивалю Віра Гой.
Програма фестивалю передбачає демонстрацію ковальської майстерності на площі за музеєм „Арсенал” та виставку робіт ковалів – майстрів ковальського мистецтва з усієї України, студентів кафедри металу Львівської національної академії мистецтв та учнів відділу художнього металу Львівського державного коледжу декоративно-ужиткового мистецтва імені Івана Труша.
Також львів’яни та гості міста матимуть нагоду ознайомитися з роботами майстрів ХІХ – початку ХХ століть з приватних колекцій членів ЛОГО „Товариство Залізного Лева”.
У фестивалі візьмуть участь громадські організації, які представлять козацькі та середньовічні бойові мистецтва.
Метою Всеукраїнського ковальського фестивалю «Залізний Лев-2007» є популяризація ковальського мистецтва в Україні, а особливо на Львівщині.
Історія художнього ковальства налічує тисячі років, але на Русі це мистецтво поширилося лише у X – XII століттях. Тоді коваль був найшановнішою людиною у суспільстві. Вважалося, що він володіє магічними здібностями і є лицарем духу.
Давньоруські ковалі методом художнього кування виготовляли замки, мечі, шоломи, кольчуги, бойові знаряддя, персні, браслети, елементи кінної збруї тощо. Робота коваля була і залишається важкою, тому нею переважно займаються чоловіки. У XVII-XVIII століттях художню ковку почали активно використовувати в архітектурі.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ