Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львові на вул. Шевченка, 358Б відкрили нову амбулаторію сімейної медицини

У Львові розвивають мережу сімейної медицини. Відтак, на вул. Шевченка, 358Б, шляхом реконструкції і капітального ремонту поліклінічного відділення, яке раніше тут функціонувало, відкрили нову, уже 16 амбулаторію сімейної медицини у Львові, яка обслуговує мешканців Шевченківського району, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Амбулаторію відкрили 12 жовтня у складі 3-ї міської клінічної лікарні, і вона є уже четвертою у складі лікарні. Відтак, 12 245 мешканців мікрорайону Рясне-1 обслуговуються в комфортних умовах неподалік від дому.

 «Відтепер необхідні медичні послуги мешканцям цього мікрорайону можуть надати тут, в амбулаторії, близько від дому. А це 12 245 осіб, з них  1 657 дітей  та 10 588 дорослих, які матимуть якісне медичне обладнання і зручні умови лікування.

Ця амбулаторія – уже четверта у структурі лікарні, оскільки уже працюють амбулаторії для житлового масиву Рясне-2 – на вул. Величковського, 30А, для мешканців центральної частини міста – на вул. Рапопорта, 6 та для мешканців Залізничного району – на вул. О.Степанівни, 35А. Тепер відкрили амбулаторію і для мешканців Шевченківського району – на вул. Шевченка, 358Б. Також зараз проводиться реконструкція на Тернопільській, 9, і очікуємо, що з січня там запрацює амбулаторія, бо мешканці цього мікрорайону уже давно хотіли амбулаторію», - розповів Володимир Зуб, начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради.

З 1989 року за вказаною адресою на площі 4-ох суміжних квартир житлового будинку функціонувало поліклінічне відділення. Відтак, шляхом реконструкції та капітального ремонту в даних приміщеннях, створили нову сучасну амбулаторію, де мешканці отримують якісніше медичне обслуговування, а медичні працівники – комфортні умови праці.

До структури амбулаторії входить 8 територіальних дільниць. Усі кабінети розміщені на 1-му  поверсі житлового будинку: реєстратура, хол, кабінет завідувача амбулаторії, чотири кабінети сімейних лікарів, кабінети щеплень, маніпуляційний, функціональної діагностики, фізіотерапевтичний, денний стаціонар, а також стоматологічний кабінет.

За словами завідувача амбулаторії Людмили Нестерович, в середньому у день в амбулаторії приймають 16-18 людей. Впродовж трьох тижнів медичну допомогу надано понад 2 тис людей.

Працює заклад щоденно (окрім неділі) з 08.00 до 19.00 год.

На проведення  ремонтних робіт у приміщенні амбулаторії  використано 1 447 642 грн. Медичне обладнання, інвентар та меблі закуплено за кошти міського бюджету на суму 100 000 грн.  Також для придбання обладнання залучено і  позабюджетні кошти на суму 19 235 грн.

Нагадаємо, у закладах охорони здоров’я Львова працює 457 дільниць, 16 амбулаторій та 41 відділення сімейної медицини. Наступну амбулаторію відкриють для мешканців Нового Львову – на вул. Тернопільській, 9. Також у найближчих планах – відкрити амбулаторію сімейної медицини у Личаківському районі. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ