Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події

На вул. Стуса, де провалилась фура, перекритий рух

Рух транспорту по вулиці Стуса, на ділянці, де вранці провалилась фура, наразі перекрито, повідомила прес-служба Патрульної поліції Львова.

Автомобілі, які їдуть з Сихова, патрульні повертають назад, а ті, що з центру, пускають по серпантину в бік вул. Зеленої.

Працівники фірми «Онур» намагаються витягнути вантажівку з провалу, який утворився на вулиці.

Нагадаємо, сьогодні, 4 жовтня, у Львові на щойно відремонтованій вул. Стуса, залитій дощем, провалилась фура. Про це повідомив Ігор Зінкевич на сторінці Варти-1 на ФБ.  

Додамо, що до ремонту приблизно саме у цьому місці ця дорога після зливи весь час провалювалась. Тоді комунальники пояснювали, що на вул. Стуса геть зруйнувався бетонний колектор. Під час теперішнього капітального ремонту вул. Стуса колектор мали б замінити. За останньою інформацією, досі експлуатувався старий колектор. Згодом його мали залити бетоном, перенаправивши стоки у нову трубу.      

Очевидно, причину аварії можна буде встановити, як спаде вода. Однак якщо з`ясується, що то новий колектор не витримав напору дощової води, то доведеться вже ремонтувати і його. Не виключено, що знову трісну старий колектор, який не встигли наповнити бетоном. 

Тут слід нагадати, що саме вулицею Стуса курсуватиме трамвай на Сихів. І саме задля того, щоб трамвай не провалився в каналізацію, проект "Трамвай на Сихів" доінвестували та протермінували. Відтак, трамвай на Сихів мав би поїхати, за обіцянкою міського голови Львова Андрія Садового, до середини листопада.  

Додамо, що будівництво трамвайної колії на Сихів передбачено у Генеральному плані Львова. Тендер на виконання робіт виграла компанія «ONUR» (Туреччина). Технічний нагляд провадить французька компанія «Еджіс Інтернешнл». Проект реалізовується за рахунок кредиту від ЄБРР - 12 млн. євро, гранту Німецького уряду - 5 млн. євро, технічної допомоги ЄС - 1,5 млн. євро та коштом з міського бюджету – 8, 850 млн євро.

Обвал на вул. Стуса ліквідують до кінця дня

Згодом керівник ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза прес-службі міської ради прокоментував ситуацію, що виникла із вантажівкою на вул. Стуса. За його словами, причина обвалу в тому, що старий колектор, який саме зараз замінюють на цій ділянці, не справився з потоками води. Однак, уже до кінця дня компанія-підрядник «Онур» та ЛМКП «Львівводоканал» ліквідують наслідки власним коштом.

«Старий колектор не справився з потоками води. Таким чином, це призвело до того, що вирвало кришку каналізаційного люка, і вантажівка провалилась туди колесом. Зараз тривають роботи щодо нового колектора, на сьогодні вони незавершені. Повинні зробити це до кінця року, а до того часу будемо по черзі робити окремі ділянки, де паралельно працюватимуть новий і старий колектори. Щодо обвалу, то до кінця дня компанія-підрядник «Онур» та ЛМКП «Львівводоканал» ліквідують наслідки власним коштом», – зазначив Олег Береза.

Відео - Патрульна поліція Львова.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ