Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На Яворівщині скажений кіт покусав чотирьох людей

В Яворівському районі знову зареєстровано випадок сказу: на цей раз скажений кіт покусав та подряпав чотирьох мешканців села Оселя.
Фото ілюстративне

Про це повідомила «ЯГ+» лікар-епідеміолог, завідувачка відділенням організації епідеміологічних досліджень Яворівського районного відділу обласного лабораторного центру Віра Левицька.

З її слів, під час проведення щеплень у час карантину цей домашній кіт втік, тому не був щеплений проти сказу. Тварина загинула.

«Впродовж останніх років захворюваність на сказ серед тварин та серед людей, так звана – гідрофобія , значно зросла. Частішими стали випадки захворювань серед диких тварин , особливо – серед лисиць, які є основним природним резервуаром сказу. В населених пунктах Яворівського району не зменшується кількість бродячих тварин, особливо – собак, яких, як і лисиць, приваблюють стихійні сміттєзвалища. Червоні лисиці активно навідують підсобні господарства, контактують із домашніми тваринами, найчастіше – із собаками», – інформує Віра Левицька.

Нагадаємо, що в січні цього року на Яворівщині, в селі Оселі зареєстровано випадок захворювання на сказ в домашнього собаки, якого утримували у вольєрі. Однак на території населеного пункту в с Оселя частими були випадки нападу лисиць на підсобні господарства, гибелі домашньої птиці від них. Імовірне зараження собаки відбулося при контакті з лисицею.

Тому рішенням надзвичайної протиепізоотичної комісії при Яворівській райдержадміністрації було введено карантин в селі Оселі та на прилеглій території.

Проводилися щеплення домашніх тварин, собак і котів, проти сказу.

Усі особи, які контактували з собакою, що загинув від сказу, отримали в Яворівській лікарні антирабічні щеплення – єдиний засіб , який може попередити смертельне захворювання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ