Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На яворівській „Сірці” очікується скорочення понад 600 працівників

6 лютого голова Яворівської райдержадміністрації Ростислав Новоженець провів нараду, на якій, зокрема, обговорювалися питання виконання дохідної частини загального фонду бюджету району, створення нових робочих місць. У зв’язку із скороченням виробництва ЯДГХП “Сірка” очікується звільнення понад 600 працівників. Про це „Гал-info” повідомив голова Яворівської райдержадміністрації Ростислав Новоженець.
Ростислав Новоженець доручив директору Яворівського районного центру працевлаштування розробити програму виходу з кризи і впродовж тижня подати на розгляд голови райдержадміністрації. Окрім того, на нараді 14 лютого за участю генерального директора ЯГДХП „Сірка” Петра Булавки детально розглядатиметься це питання.
Засноване 1964 року в Яворівському районі Державне гірничо-хімічне підприємство (ДГХП) “Сірка” було в колишньому СРСР головною сировинною базою для виробництва фосфорних мінеральних добрив. У червні 1998 року на ДГХП зупинили видобуток руди з кар’єра та її переробку на технологічному комплексі. Рудник підземної плавки сірки працює лише для збереження свердловин та розігрітої видобувної зони.
Яворівське підприємство займає площу 6 тисяч га — безпосередньо під державним кордоном з Польщею. На цій території залишився кар’єр довжиною 5 км, шириною 2,5 км і глибиною до 90 м, який здренував підземні води всього Яворівського району, спровокувавши активізацію карстових процесів. Відбувається збільшення щільності карстових проваль. За останні роки виникло 500 нових проваль. Це вимагає негайного відселення людей у сусідніх селах, зокрема у с. Шкло.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ