Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Яворівському полігоні розпочалися навчання українських миротворців для місії в Косово

Сьогодні, 30 січня, на Яворівському полігоні Західне оперативне командування починає готувати військовослужбовців українського національного контингенту УКРПОЛБАТу до виконання миротворчих завдань в Косово. Про це повідомив прес-центр Західного оперативного командування.
Миротворчий підрозділ для виконання місії в Косово чисельністю 280 чоловік формуватимуть вже навесні. За рішенням начальника Генерального штабу – Головнокомандувача ЗС України, підрозділ сформують на базі першого механізованого батальйону (командир-підполковник Василь Осипчук) 30-ї окремої механізованої бригади, що входить до складу ОСШР.
Враховуючи досвід учасників миротворчих місій військовослужбовців ЗахОК у Косово, Іраку, Лівані, Ліберії, командувач військ Західного оперативного командування генерал-лейтенант Михайло Куцин наголосив, що потрібно посилити практичну підготовку військовослужбовців у польових умовах. Саме цей чинник найбільше впливає на рівень боєздатності миротворчого контингенту. Він наказав відповідальним особам управління бойової підготовки та Яворівського полігону зосередити основні зусилля на якісному бойовому, технічному, тиловому та медичному забезпеченні учасників курсів підготовки миротворчого персоналу.
Двотижневий мобільний курс відбувається у два етапи: з 30 січня – теоретичний, а з 6 лютого – практичний. У центрі миротворчості та безпеки (Яворівський полігон) навчатимуться група офіцерів штабу національного контингенту (20 чоловік) і група інструкторів (17 чоловік).
Кандидати в миротворці мають влучно стріляти з усіх видів зброї, керувати різною технікою, мати ґрунтовні знання з технічної підготовки, відмінну фізичну підготовку, вільно володіти англійською мовою тощо. За результатами іспитів військовослужбовців атестаційна комісія Генерального штабу обиратиме достойних.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ