Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Яворівському полігоні ЗОКу відбувається практична фаза «Курсу військових спостерігачів ООН»

На Яворівському полігоні Західного оперативного командування в Центрі миротворчості та безпеки в період з 14 до 23 березня 2006 року відбувається практична фаза «Курсу військових спостерігачів ООН» — про це повідомили у прес-центрі ЗОКу.
Головна мета заходу — польова підготовка офіцерів, які плануюються кандидатами для заміщення посад військових спостерігачів місій ООН.
Навчаються 22 офіцери-слухачі та представник збройних сил Латвійської Республіки.
Для того, щоб стати військовим спостерігачем, необхідно вільно володіти англійською мовою, знати військові статути армій НАТО, мати досвід миротворчих операцій.
Ірак, Косово, Ліван, Ліберія, Судан, Грузія, Придністров’я, Конго, Афганістан — це ті країни, в яких працювали випускники курсів миротворчості та безпеки.
За словами начальника відділу підготовки офіцерів штабів навчального центру підполковника Ігоря Зеніна, у програмі занять — польовий компонент міжнародної військової підготовки, а саме: патрулювання в зоні конфлікту, підготовка офіцерів з мінної безпеки, надання медичної допомоги постраждалим на полі бою.
Також слухачі матимуть змогу вдосконалити практичні навики з водіння автомобілів, для цього задіяно 6 автомобілів «Хаммер» та УАЗів. Радіопроцедури, вміння вести переговори також займають важливе місце в системі навчання. Навчатимуть майбутніх військових спостерігачів інструктори Центру миротворчості та безпеки, де командиром є полковник Олександр Макарчук.
За період своєї роботи значно змінилися напрямки діяльності центру миротворчості та безпеки. Якщо раніше переважала армійська тематика, то тепер у зв’язку з антитерористичною діяльністю багатьох структур, змінилися і форми і методи участі військ. Посилена увага надається взаємодії з іншими силовими стуктурами.
Здобуті в ході польової фази знання, практичні навики та вміння стануть запорукою запобігання конфліктів у різних небезпечних регіонах світу, піднесуть ефективність миротворчих місій під егідою ООН, ОБСЄ та НАТО.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ