Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

На Заході України сильніші традиції самоврядування, – Садовий

Сьогодні, 16 листопада, у приміщенні готелю «Жорж» (пл. Міцкевича,1) розпочався Міжнародний круглий стіл з питань інституційного розвитку асоціацій органів місцевого самоврядування відповідно до Програми Ради Європи «Посилення місцевої демократії та підтримка реформ місцевого самоврядування в Україні», повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Серед учасників: Андрій Садовий, Львівський міський голова; Гвідо Белтрані, директор Швейцарського бюро співробітництва в Україні; Наталія Романова, Президент Палати регіонів Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи; Олена Литвиненко, керівник Програми Ради Європи «Посилення місцевої демократії та підтримка реформ місцевого самоврядування в Україні».

«Я вірю, що ми спільно знайдемо розв’язання цих складних проблем, які сьогодні є в місцевому самоврядуванні в Україні. Сильні Асоціації місцевого самоврядування є тоді, коли є сильне самоврядування.

На жаль, ми не відчуваємо розуміння від органів державної влади до місцевого самоврядування.

Є різна ментальність. З однієї сторони Західна Україна, яка має досвід 650 років Магдебурзького права. В нас це в крові – самоврядність. У нас громада приймає рішення. Східна Україна, яка має іншу ментальність, де присутній стиль більшої концентрації влади.Ця відмінність певною мірою є проблемною.

Якщо наша держава, наші органи державного управління зрозуміють, що таке місцеве самоврядування, ми будемо мати великий успіх у нашій державі.

Ніхто крім нас з вами, людей, які працюють в місцевому самоврядуванні, нас не зрозуміє. Ми маємо бути більш активними. Активність, активність і ще раз активність – це може бути той шлях успіху, який ми з вами повинні пройти. Тому, що успішна Україна є тоді, коли є сильне і стабільне місцеве самоврядування. Це є той фундамент, на якому Україна сьогодні стоїть.

Спільна праця є запорукою успіху», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Міжнародний круглий стіл присвячений обговоренню та обміну досвідом і кращими практиками між європейськими та українськими асоціаціями з питань підготовки та реалізації реформ місцевого самоврядування, надання послуг асоціація органів місцевого самоврядування, лобіювання та захист інтересів, діалогу та механізмів взаємодії між центральним урядом та місцевою владою, а також програм партнерства та співпраці», - розповіла Олена Литвиненко,керівник Програми Ради Європи «Посилення місцевої демократії та підтримка реформ місцевого самоврядування в Україні».

Проведення Міжнародного круглого столу є складовою одного з компонентів Програми Ради Європи, метою якого є надання допомоги керівним органам місцевого самоврядування, зокрема Асоціації міст України у зміцненніінституційного потенціалу, консолідації інтересів місцевого самоврядування та забезпечення спільної діяльності сторін, спрямованої на формування державної регіональної політики, реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади.

«Роль асоціацій місцевого самоврядування є дуже великою. Мені дуже приємно знаходитись у Львові. Думаю,ми спільними зусиллями з містом та Радою Європи досягнемо цього результату в Україні, який буде корисним для держави», - зазначив Гвідо Белтрані, директор Швейцарського бюро співробітництва в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ