Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Закарпатті для встановлення домашньої сонячної станції треба чекати три місяці в черзі

Закарпаття серед лідерів у країні за показником збільшення динаміки запиту населення на встановлення гібридних сонячних електростанцій у приватних домогосподарствах.

Закарпатті стало лідером за збільшенням кількості домашніх сонячних електростанцій, які дозволяють генерувати та накопичувати електрику.

Про це повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

"Закарпаття серед лідерів у країні за показником збільшення динаміки запиту населення на встановлення гібридних сонячних електростанцій у приватних домогосподарствах, які дозволяють генерувати та накопичувати енергію", – повідомив він. 

На сьогодні у приватних домогосподарствах введені в експлуатацію та виробляють електроенергію із сонячного випромінювання понад 5 тисяч установок, тоді як у 2021 році було 2744 таких установок. Загальна потужність установок – майже 142 мегавати.

"Зараз черга на встановлення обладнання становить до трьох місяців. Компанії, які надають послуги зі встановлення гібридних сонячних електростанцій у приватних домогосподарствах, у терміновому порядку збільшують штати працівників, щоб забезпечити потреби мешканців області", – каже Віктор Микита.

За словами голови ОВА, саме  закарпатська компанія буде реалізовувати перший в Україні кредитний кейс фізичній особі на придбання енергообладнання від «Ощадбанку», який оформлено 22 липня 2024 року. Держава повністю компенсуватиме відсоткову ставку за такими кредитами впродовж 10 років. Сума кредиту – до 480 тисяч гривень. 

Зараз понад 30 заявок лише в Закарпатській області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ