Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На заводах Ахметова після виборів почнуться перевірки, - Жебрівський

З 26 жовтня влада Донецької області має намір розпочати перевірки дотримання екологічних норм металургійними заводами Маріуполя. Про це сьогодні на засіданні колегії заявив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

За словами губернатора, перевірки почнуться з 26 жовтня, щоб не було звинувачень у політизації цього процесу.

"Чому кожен день не штрафували ММК ім. Ілліча і Азовсталь?", - обурився він.

За інформацією Жебрівського, Криворізький металургійний завод платить різних екологічних виплат на 250 млн грн, при цьому його потужності в 1,5 менше потужностей маріупольських заводів, які платять 90 млн грн.

Губернатор збирається провести в Маріуполі спільне засідання з представниками Міністерства екології та природних ресурсів.

Жебрівський вважає, що "в Маріуполі все відключили і всі видуває в повітря".

Нагадаємо, український бізнесмен Рінат Ахметов остаточно отримав контроль над ПАТ "Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча" і ПрАТ "Ілліч-Сталь" у 2010 році. Тоді Антимонопольний комітет дозволив компанії Metinvest BV (Нідерланди, акціонер компанії "Метінвест Холдинг" - керуючої компанії групи "Метінвест") сконцентрувати більше як 50% ММК ім. Ілліча та компанії "Ілліч-сталь", якій належить 90,41% акцій комбінату.

"Азовсталь" також входить до складу групи "Метінвест", основними акціонерами якої є група SCM (71,25%) і група компаній "Смарт-холдинг" (23,75%).

100% акцій СКМ належать Рінату Ахметову.

Новости Донбасса

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ