Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

На збереження культурної спадщини Львівщини цьогоріч виділено понад 5 млн грн

На реалізацію програми розбудови сфери охорони культурної спадщини Львівщини у 2011 році з обласного бюджету виділено понад 5 мільйонів гривень, – повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Відтак, з цієї суми близько трьох мільйонів виділено на проведення реставраційних та ремонтних робіт на пам'ятках, що знаходяться в аварійному стані. Як повідомив вчора, 2 листопада, під час звіту начальник управління охорони культурної спадщини Львівської обласної державної адміністрації Василь Івановський, зараз проводяться роботи із реставрації пам'ятки архітектури дерев'яної церкви Св. Арх. Михайла в селі Стара Скварява Жовківського району Львівської області. Тривають реставраційні роботи Монастирського храму з дзвіницею у смт. Підкамінь Бродівського району та пам'ятки архітектури 1825 р., дерев'яної церкви Покрови Пресвятої Богородиці у м. Моршині.

Також за кошти, виділені у рамках цієї програми, проводять інвентаризацію земель історико-культурного призначення та виготовлення проектів землеустрою пам'яток культурної спадщини та паспортизація об'єктів культурної спадщини.

На заходи із збереження дерев'яної сакральної архітектури депутати виділили 838 тисяч гривень. Зараз за ці кошти проводиться і монтаж, і встановлення пожежної сигналізації на пам'ятках дерев'яної сакральної архітектури Львівщини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ