Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На Житомирщині 11 людей після весілля опинились на лікарняних ліжках

Станом на 09:00 14 червня госпіталізовано 11 осіб, які брали участь у застіллі на весіллі в кафе «Рандеву» у смт Ружин, повідомляє Житомирський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України.

Двох жителів смт Ружин з діагнозом «Гостра кишкова інфекція» було госпіталізовано в інфекційне відділення Ружинської центральної районної лікарні 12 червня.  Ще 5 осіб потрапили до лікарня вже наступного дня. 

Приводом для госпіталізації була висока температура тіла до 39 С, виражена інтоксикація, блювання, діарея, болі у животі. Перебіг захворювання у всіх госпіталізованих середньої важкості.

При  зборі епідеміологічного анамнезу  встановлено, що всього на весіллі було близько 80 осіб. Усі хворі вказують на різноманітні страви, які вживали. Усі страви готувались у  кафе «Рандеву». Серед спільних страв, які куштували усі опитані: гриби фаршировані, риба фарширована (короп), шинка, салати з майонезом.

Батьки наречених відмовляються від співпраці з службою та відмовляються надати перелік запрошених гостей, меню. Проведено подвірні обходи з епідрозслідуванням у 9 вогнищах. Контактні особи відмовляються від лабораторного обстеження, аргументуючи це задовільним самопочуттям.

Ймовірною причиною спалаху могли стати грубі порушення санітарних правил встановлені у кафе «Рандеву» на момент обстеження. Відсутня супровідна документація на усі харчові продукти, відсутнє холодильне обладнання, антисанітарний стан на харчоблоці, відсутні особисті медичні книжки у персоналу, не створені умови для миття столового та кухонного посуду, відсутні дезінфікуючі засоби. 

У кафе «Рандеву» відібрано 30 гігієнічних змивів,  проба питної води, обстежено 3 працівників. Зразки харчових продуктів, що вживалися під час застілля відсутні. Функціонування даного закладу призупинено.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ