Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

НАБУ отримало доступ до Державного реєстру актів цивільного стану

Міністерство юстиції України надало Національному антикорупційному бюро України доступ до Державного реєстру актів цивільного стану. Про це повідомив Директор НАБУ Артем Ситник під час спільного брифінгу з Міністром юстиції Павлом Петренком.

За словами директора Бюро, використовуючи дані з реєстрів Мінюсту детективи та аналітики НАБУ зможуть без будь-яких запитів перевіряти декларації чиновників на предмет виявлення фактів незаконного збагачення.

«За допомогою даних Державного реєстру актів цивільного стану вони зможуть виявляти пов’язаних осіб – родичів. Адже часто чиновники оформлюють майно не на власне ім’я. а на близьких осіб», – підкреслив А.Ситник.

Він зазначив, що НАБУ – це єдиний правоохоронний орган, який має доступ до вказаного реєстру.
«Працівники Міністерства юстиції проведуть навчальний курс для спеціалістів Бюро щодо користування цим реєстром. Сьогодні проходить навчання перша група детективів і аналітиків. Після Нового Року цей курс зможуть пройти й інші детективи Бюро», – додав А.Ситник.

Директор Бюро подякував Міністру юстиції Павлу Петренку за конструктивну позицію та співпрацю та повідомив, що наступного тижня буде отриманий доступ до реєстрів Державної фіскальної служби.

«Державний реєстр актів цивільного стану разом з реєстрами фіскальної служби стануть потужною інформаційною базою, яка дасть можливість проводити розслідування не виходячи з кабінету. Це звільнить наших детективів від необхідності оформлювати запити та тижнями очікувати відповідь на них», – наголосив Артем Ситник.

Директор НАБУ наголосив, що завдяки підтримці міжнародних партнерів Антикорупційне бюро буде забезпечено аналітичними програмами, використовуючи які спеціалісти НАБУ зможуть обробляти інформацію з реєстрів та формувати досьє на конкретного чиновника чи суддю, підслідних Бюро.
«Швидкість розслідувань зросте у рази», – переконаний А. Ситник.

Нагадуємо, 27 липня 2015 року між Національним антикорупційним бюро, Міністерством юстиції та Міністерством внутрішніх справ було підписано Меморандум про співпрацю та обмін інформацією, згідно з яким НАБУ отримало доступ до баз даних МВС та 23 реєстрів Мін'юсту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ