Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

НАБУ перевіряє інформацію про "незаконне збагачення" Юрія Луценка

У Національному антикорупційному бюро України підтверджують факт відкриття кримінального провадження проти генерального прокурора Юрія Луценка з метою перевірити інформацію про його незаконне збагачення, - BBC Україна.

"У відповідь на запити ЗМІ повідомляємо, що, дійсно, детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів САП розпочали розслідування за фактом ймовірного незаконного збагачення генерального прокурора України", - повідомили у бюро.

У НАБУ наголошують, що досудове розслідування триває з 30 жовтня, коли Солом'янський суд Києва ухвалив рішення внести відповідну інформацію до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР).

Відповідно до Кримінально-процесуального кодексу України, НАБУ зобов'язана відкривати кримінальне провадження у разі отримання інформації про злочин і вносити ці відомості у ЄРДР. Після завершення досудового слідства буде ухвалене рішення про доцільність порушення кримінальної справи.

У той же час, колишній перший заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін, котрий працював у ГПУ за часів президентства Віктора Януковича, на своїй сторінці у Facebook написав, що кримінальне провадження щодо Юрія Луценка відкрите після його заяви.

"За моєю заявою НАБУ зареєструвало і почало розслідування кримінального провадження про незаконне збагачення генпрокурора Луценка. (...) Це вже п'яте кримінальне провадження проти нинішнього генпрокурора за моїми заявами", - написав Ренат Кузьмін.

Саме Ренат Кузьмін, працюючи у ГПУ, був куратором кримінальних справ проти Юрія Луценка як міністра внутрішніх справ та проти екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, які були засуджені до позбавлення волі.

Після усунення Віктора Януковича від влади проти Рената Кузьміна було відкрите кримінальне провадження, а самого чиновника оголошено у розшук.

Колишнього першого заступника генпрокурора підозрюють у незаконному захопленні землі комплексу "Пуща-Водиця" під Києвом. Досудове слідство встановило, що у 2008-2010 роках Ренат Кузьмін, діючи за попередньою змовою із директором "Пущі-Водиці", протиправно захопив державну земельну ділянку рекреаційної зони площею понад один гектар, завдавши державі збитків у розмірі 1,2 млн гривень.

Окрім того, за інформацією ГПУ, екс-заступник генпрокурора протиправно придбав у власність нерухоме майно, яке у 2010 році мало ринкову вартість майже 8,4 млн гривень.

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ