Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

НАБУ відмовило відстороненому голові ДФС у виїзді «на лікування» до США

Детективи Національного антикорупційного бюро України відмовили відстороненому голові Державної фіскальної служби у наданні дозволу на виїзд за межі України. Таке рішення ухвалено 30 травня за результатами розгляду клопотання підозрюваного. Про це повідомили в прес-службі НАБУ.

Це вже друге звернення голови ДФС. Вперше до детективів Бюро він клопотав у квітні з проханням надати дозвіл відвідати змагання збірної України по дзюдо у Варшаві. 25 травня до НАБУ надійшло клопотання щодо надання дозволу на виїзд до Сполучених Штатів Америки, мотивуючи поїздку необхідністю «проходження лікування».

Нагадуємо, 2 березня на території лікарні «Феофанія» детективи НАБУ затримали голову ДФС та повідомили йому про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України («Зловживання владою та службовим становищем»).

За версією слідства, відсторонений голова ДФС у період з травня 2015 року по березень 2016 року ухвалив низку безпідставних та незаконних рішень про розстрочення сум платежів з рентної плати за користування надрами для компаній, задіяних у так званій «газовій схемі Онищенка», на загальну суму 2,019 млрд грн.

7 березня Солом’янський районний суд м. Києва обрав стосовно нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів з альтернативою застави в розмірі 100 млн грн, яка внесена 16 березня.

У разі виїзду закордон гарантувати повернення підозрюваного в Україну не може нічого, окрім його правосвідомості. Крім цього, між Україною та США не укладена угода про екстрадицію.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ