Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Надія Савченко: Я ніколи не мала ніякої ненависті до росіян

Сьогодні, 1 лютого, в російському Донецьку відбувається допит української льотчиці Надії Савченко. Про це повідомляє адвокат Савченко Микола Полозов на своїй сторінці у Twitter.

"Я ніколи не мала ніякої ненависті до росіян і до російськомовних", - зазначила Надія.

"Я призвалася в армію, бо хотіла літати. Але в Україні жінка повинна прослужити за контрактом рік, щоб стати пілотом. Спочатку служила оператором ПТУР. Як з'ясували в суді з експертами артилерії це не має відношення до коригування вогню. Я перевелася в десант, брала участь у миротворчій місії України в Іраку. За час десанти здійснила 68 стрибків", - говорить українська льотчиця.

"Потім був Майдан. Скажу відразу, це не справа Росії, це внутрішня справа України. Тому я перейду до Криму", - сказала Надія. Проте судді зазначили, що Крим не відноситься до справи, на що Надія відповіла: "У справі мій рапорт про Крим, тому я про нього говоритиму".

Як повідомляв 5.ua, 28 січня 2016 року Савченко поставила умову російським суддям - інакше погрожує розпочати "сухе" голодування. Також 28 січня 2016 року в суді у справі Савченко допитували свідка з Луганська.

Нагадаємо, слідство обвинувачує Савченко за статтями "вбивство" і "замах на вбивство".

Українка всі обвинувачення відкидає.

Насправді після захоплення в полон бойовиками її було переправлено на територію Росії. 17 грудня 2015 року Надія Савченко оголосила голодування після того, як було продовжено її утримання під вартою.

5 канал

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ