Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Надзвичайні ситуації протягом доби у Львівській області

Підрозділами Головного управління МНС України у Львівській області для попередження надзвичайних ситуацій, гасіння пожеж, проведення рятувальних робіт та інших заходів за добу здійснено 10 виїздів оперативних груп та 70 виїздів підрозділів. Протягом доби зареєстровано дві пожежі. Орієнтовні збитки становлять 34 тис. грн, з них прямі 15 тис. грн. Підрозділами ГУ МНС України у Львівській області за добу на пожежах врятовано одну особу та матеріальних цінностей на суму 50 тис. грн. Про це «Гал-info» повідомили у прес-центрі ГУ МНС України у Львівській області.
5 березня надійшло повідомлення про пожежу в м. Борислав по вул. Коваліва, 26 на сьомому поверсі дев’ятиповерхового житлового будинку в квартирі №35. Вогнем знищено газовий котел «Фероллі», пошкоджено електричний стабілізатор, газову плиту, телевізор, речі домашнього вжитку. Збитки – 5000 грн. Причина пожежі – виробнича несправність електричного стабілізатора. Пожежу ліквідовано до прибуття пожежно-рятувальних підрозділів підручними засобами.
Цього ж дня сталася пожежа в м. Львові по вул. Любинській, 98 на шостому поверсі дев’ятиповерхового житлового будинку в квартирі №51. Вогнем знищено ліжко, коврик, пошкоджено речі домашнього вжитку на площі 10 м кв. Збитки – 10 000 грн. Врятовано власницю квартири та майно на суму 50 000 грн. Причина пожежі – необережне поводження з вогнем при курінні власниці.
Крім того, 4 березня в с. Батьків Бродівського району на кладовищі було виявлено предмет, ззовні схожий на 76-мм артилерійський снаряд часів Другої світової війни.
5 березня піротехнічною групою 1-го аварійно-рятувального загону МНС України (м. Дрогобич) боєприпас вилучено та знешкоджено встановленим порядком.
5 березня в лісі поблизу с. Заверещиця Городоцького району було виявлено предмет, зовні схожий на авіабомбу часів Другої світової війни. Місце виявлення боєприпасу огороджено, виставлено охорону. Подано заявку від 5 березня начальнику 1-го аварійно-рятувального загону ОРС ЦЗ МНС України (м. Дрогобич) на вилучення та знешкодження боєприпасу.
5 березня в с. Батьків Бродівського району на приватному подвір’ї виявлено предмет, зовні схожий на 152 мм артилерійський снаряд часів Другої світової війни. Цього ж дня піротехнічною групою 1-го аварійно-рятувального загону МНС України (м. Дрогобич) боєприпас вилучено та знешкоджено встановленим порядком.
Також 5 березня надійшло повідомлення про те, що в м. Яворів, по вул. Гребля, 5 в трьохповерховій будівлі громадського харчування на першому поверсі у приміщені “Зоомагазину” розміром 3х3 м, яке орендується, стався вибух через накопичення газу метану від газового балону. Внаслідок вибуху травмована продавець Євгенія К., 1970 року народження, яка госпіталізована в Яворівську ЦРЛ з діагнозом - термічні опіки обличчя та двох рук І та ІІ ступеню. Пошкоджено вікна на першому та другому поверхах будівлі.
5 березня особовим складом взводу (3 чол. та 1 од. техніки) була надана необхідна допомога одному травмованому туристу лижнику на лижній трасі гори Високий Верх.
5 березня в озері с. Ясниська Яворівського району виявлено труп невідомої особи, жіночої статі. Ведеться слідство.
З початку року на території Львівської області виникло 3 надзвичайні ситуації (2 об’єктового рівня, 1 регіонального рівня), з них 2 техногенного та 1 природного характеру в результаті яких 5 осіб загинуло та 15 осіб травмовано. Підрозділами ГУ під час ліквідації НС врятовано 10 осіб.
З початку року виникло 52 некласифікованих надзвичайних події, внаслідок яких 19 осіб загинуло та 36 осіб травмовано. З початку року виявлено 304 боєприпаси та 228 патронів в 25 місцях (з них знешкоджено 301 боєприпас та 228 патронів), які віднесено до некласифікованих надзвичайних подій. Вилучено одну учбову мінометну міну.
З початку року на території області виникло 298 пожеж, на яких виявлено 42 загиблі особи, з них 2 дітей, та 17 осіб травмовано, з них 1 дитина. На пожежах врятовано 74 особи, з них 2 дітей.
Львівським гірським пошуково-рятувальним загоном МНС України з початку гірськолижного сезону надано допомогу 321 травмованому туристу - лижнику, проведено пошуково-рятувальні роботи 4 загублених туристів.
З початку року на водоймах області виявлено тіла 7 загиблих осіб.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ