Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Надзвичайні ситуації протягом доби у Львівській області

Підрозділами Головного управління МНС України в Львівській області (з 08.00 год. 06.03.08 року до 08.00 год. 07.03.08 року) для попередження надзвичайних ситуацій, гасіння пожеж, проведення рятувальних робіт та інших заходів здійснено 5 виїздів оперативних груп та 61 виїзд підрозділів. Повідомили „Гал-іnfо” у прес-центрі ГУ МНС України у Львівській області.
5 березня в лісі поблизу с. Заверещиця Городоцького району було виявлено фугасну авіаційну бомбу (ФАБ-50) часів Великої вітчизняної війни. 6 березня піротехнічною групою 1-го аварійно-рятувального загону ОРС ЦЗ МНС України (м. Дрогобич) боєприпас вилучено та знешкоджено встановленим порядком.
5 березня у смт. Східниця на березі річки місцевим жителем виявлено два предмети ззовні схожих на 75 мм артилерійські снаряди часів Великої вітчизняної війни. Місце виявлення боєприпасу огороджено, виставлено охорону. Подано заявку від 5 березня начальнику 1-го аварійно-рятувального загону ОРС ЦЗ МНС України (м. Дрогобич) на вилучення та знешкодження боєприпасу.
6 березня в смт. Брюховичі по вул. Тінистій, б/н під час прибирання на власному подвір‘ї гр. Гаврушко О.М. було виявлено ручну гранату Ф-1 часів Великої вітчизняної війни. 06.03.08 року піротехнічною групою 1-го аварійно-рятувального загону ОРС ЦЗ МНС України (м. Дрогобич) боєприпас вилучено та знешкоджено встановленим порядком.
6 березня надійшло повідомлення, що в с. Гута Буського району під час проведення земляних робіт виявлено предмет, ззовні схожий на артилерійський снаряд часів Великої вітчизняної війни. Місце виявлення боєприпасу огороджено, виставлено охорону. Подано заявку від 6 березня начальнику 1-го аварійно-рятувального загону ОРС ЦЗ МНС України (м. Дрогобич) на вилучення та знешкодження боєприпасу.
 Протягом доби зареєстровано 6 пожеж. Орієнтовні збитки становлять 120,2 тис. грн, з них прямі – 36,6 тис. грн. Підрозділами ГУ МНС України в Львівській області за добу на пожежах врятовано: автомобіль, три будівлі та матеріальних цінностей на суму 240 тис. грн.
6 березня надійшло повідомлення про пожежу в с. Малий Любінь Городоцького району в мікроавтобусі «Мерседес-Бенц 208Д». Вогнем пошкоджено моторний відсік автомобіля. Збитки – 1000 грн. Врятовано: майно на суму 20 000 грн. Причина пожежі – коротке замикання електропроводки автомобіля.
6 березня надійшло повідомлення про пожежу в с. Желдець Кам‘янко-Бузького району в цегляній господарській будівлі. Вогнем знищено покриття на площі 60 кв.м., підлога на площі 40 кв. м, 1 вікно, пошкоджено перекриття на площі 40 кв.м., стіни та стеля на площі 50 кв.м., речі домашнього вжитку на площі 30 кв.м. Збитки – 30 000 грн. Врятовано: дві будівлі та майно на суму 150 000 грн. Причина пожежі – несправність пічного опалення.
6 березня надійшло повідомлення про пожежу в м. Львові по вул.Левандівській, 13 в підвалі трьохповерхового житлового будинку. Вогнем знищено сміття на площі 0,5 кв.м. Збитки – не нанесено. Причина пожежі – необережне поводження з вогнем сторонньої особи. Пожежа підручними засобами.
6 березня надійшло повідомлення про пожежу в м. Львові по вул. Музики, 4 в металевому гаражі. Вогнем знищено старі речі домашнього вжитку на площі 0,5 кв.м. Збитки – 100 грн.. Врятовано: гараж та автомобіль ЗАЗ-989 та майно на суму 20 000 грн. Причина пожежі – необережне поводження з вогнем сторонньої особи. Пожежа ліквідована о 23 год. 12 хв.
7 березня надійшло повідомлення про пожежу в м. Львові по вул. Патона, 33 на балконі квартири. Вогнем знищено обшивку балкону на площі 10 кв.м. та речі домашнього вжитку на площі 3 кв.м. Збитки – 5000 грн. Врятовано: майно на суму 50 000 грн. Причина пожежі – занесення джерела запалювання ззовні з ознаками спеціальної підготовки.
Львівським гірським пошуково-рятувальним загоном МНС України з початку гірськолижного сезону надано допомогу 322 травмованим туристам - лижникам, проведено пошуково-рятувальні роботи 4 загублених туристів.
З початку року на території Львівської області виникло 3 надзвичайні ситуації (2 об’єктового рівня, 1 регіонального рівня), з них 2 техногенного та 1 природного характеру в результаті яких 5 осіб загинуло та 15 осіб травмовано. Підрозділами ГУ під час ліквідації НС врятовано 10 осіб. З початку року виникло 54 некласифіковані надзвичайних події, внаслідок яких 19 осіб загинуло та 36 осіб травмовано. З початку року виявлено 306 боєприпасів та 228 патронів в 27 місцях (з них знешкоджено 303 боєприпаси та 228 патронів), які віднесено до некласифікованих надзвичайних подій. Вилучено 1 учбову мінометну міну. З початку року на території області виникло 304 пожежі, на яких виявлено 42 загиблі особи, з них 2 дітей, та 17 осіб травмовано, з них 1 дитина. На пожежах врятовано 74 особи, з них двоє дітей.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ