Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Нафтогаз не платитиме Росії за газ для Донбасу

Компанія "Нафтогаз України" відмовилася платити за 1,2 мільярда кубометрів газу, які, як стверджує російська компанія "Газпром", перегнали на Донбас за перші шість місяців 2016-го - про це заявив керівник "Нафтогазу" Андрій Коболєв.

За його словами, про обсяги нібито експортованого на Донбас газу українська сторона знає тільки зі слів представників "Газпрому". Можливості перевірити цю інформацію у "Нафтогазу" немає.

"Ми платити не будемо. Ми не знаємо, скільки цього газу і кому було поставлено на непідконтрольну (Києвом. - Ред.) територію Донбасу", - сказав пан Коболєв в ефірі "5 каналу".

Він також заявив, що "Газпром" як і раніше не хоче підписувати додаткову угоду до контракту купівлі-продажу газу, без якої "Нафтогаз" відмовляється купувати російський газ.

За словами Андрія Коболєва, "Газпром" вже підписував подібні угоди щонайменше тричі - за такими контрактами постачали газ впродовж зим 2014-2015 років і 2015-2016 років.

"Цього разу "Газпром" несподівано відмовився, що, як ми вважаємо, говорить про недружню і некомерційну політику", - зазначив керівник українського холдингу.

За його словами, 26 серпня Україна має намір подати до Стокгольмського арбітражу доповнення за позовом до "Газпрому" за транзит газу, що стосується зниження російською стороною тиску у газотранспортній системі.

Розгляд позовів "Газпрому" і "Нафтогазу" у Стокгольмському арбітражі триває з червня 2014 року. Сторони звинувачують одна одну у порушенні контрактів на постачання газу з Росії в Україну і транзит газу територією України.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ