Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Напад на "слугу народу" Ананченка виявився постановкою СБУ

Напад на народного депутата від фракції "Слуга Народу" Михайла Ананченка був постановкою у межах операції Служби безпеки України.

Про це йдеться в повідомленні СБУ, пише Громадське.

Зазначено, що СБУ під процесуальним керівництвом прокуратури попередила вчинення нападу на депутата Ананченка в Сумах.

Так, співробітники СБУ попередньо отримали інформацію про підготовку нападу у зв'язку з державною та громадською діяльністю депутата.

«Щоб попередити вчинення злочину, який несе загрозу життю і здоров’ю народного депутата України, а також з метою встановлення всіх осіб, причетних до його організації та вчинення, співробітники СБУ спільно з прокуратурою провели процесуальне документування їх протиправних намірів», — йдеться у повідомленні.

Дії зловмисників, причетних до правопорушення, правоохоронці взяли під контроль, завдяки чому попередили напад.

«Задля отримання максимально об’єктивної та повної доказової бази щодо всіх учасників вказаного замаху, насамперед стосовно організатора, було прийнято рішення про розміщення у соціальній мережі повідомлення «замовленого» народного депутата про напад на нього двох молодиків у балаклавах. Оприлюднення цієї інформації дало змогу співробітникам СБУ у повній мірі задокументувати дії організатора та виконавців», — додали в СБУ.

Правоохоронці встановили, що виконавці «замовлення» отримали від організатора обумовлену грошову винагороду.

Наразі слідчі СБУ здійснюють досудове розслідування за ч. 3 ст. 27 (організація вчинення злочину), ч. 2 ст. 15 та ч. 2 ст. 346 (закінчений замах на насильство щодо народного депутата України) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру організатору злочину. Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, нардеп від партії "Слуга народ" Михайло Ананченко на своїй сторінці у Facebook повідомив, у неділю, 15 грудня, у Сумах на нього напали невідомі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ