Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Наприкінці листопада в Україну приїде патріарх Кирил

Патріарх Московський і всієї Русі Кирил візьме участь в урочистостях з нагоди 75-річчя митрополита Київського і всієї України Володимира. Ювілейні заходи відбудуться 22 і 23 листопада.

Програма урочистостей розпочнеться у другій половині дня наступного понеділка зустріччю в аеропорту Бориспіль ікони Божої Матері "Розчулення" і патріарха Кирила.

У той же день ввечері в Національному оперному театрі відбудуться урочисті збори з нагоди 75-річчя митрополита Володимира. Святкові заходи і богослужіння відбудуться і 23 листопада.

Нагадаємо, у вересні президент РФ Дмитро Медведєв нагородив митрополита Київського і всієї України Володимира орденом Дружби.

Раніше глава Російської Православної Церкви Кирил зарахував Україну до країн "російського світу" і закликав Москву, Київ, Мінськ, Кишинів і Астану до побудови "спільної цивілізації". За інформацією російських ЗМІ, Кирил заявив, що країни "російського світу" повинні стати центрами єдиної потужної цивілізації і розвивати тісне співробітництво. "Хотілося б, щоб аналіз того, що відбувається в світі, показав нам, що тільки підтримка своєї загальної цивілізаційної ідентичності та будівництво механізмів співробітництва на її основі можуть призвести до благополуччя та впевненості у майбутньому для наших народів", - сказав він, передають Подробности.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ