Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Наприкінці вересня Львів повернеться на п’ять століть назад

З 30 вересня  до 1 жовтня цього року у Львові у Шевченківському гаї пройде I міжнародний фестиваль середньовічної культури «Львів Стародавній», який організовує Товариство історичної реконструкції «Срібний Вовк» та Європейський Об’днаний Фонд, і який присвячений 750-річчю міста Лева та 650-річчю від моменту набуття Львовом Магдебурзького права. Про це сьогодні, 8 вересня 2006 року, під час прес-конференції повідомила один з організаторів фестивалю Іванна Євсеєва. За словами організаторів, основною метою цього свята є — повернути Львів у ХУ століття, коли місто Лева переживало період свого найбільшого розквіту і користувалося Магдебурським правом. Фестиваль має на меті показати львів'янам та гостям міста, як і чим жили мешканці Львова багато століть тому, адже будь-який відвідувач фестивалю зможе перенестися у ХІУ-ХУ століття та побачити на власні очі мешканців міста у старовинних костюмах, лицарів у блискучих обладунках та їх зброєносців, ремісників та торговців, танцюристів та музикантів, блазнів і навіть жебраків.
 «Головною подією фестивалю стане лицарський турнір, — розповіла Іванна Євсеєва. Його учасниками будуть представники численних клубів історичної реконструкції, зокрема, українських, російських, білоруських, польських та угорських. Переможець турніру отримає меч, а також матиме можливість обрати королеву любові і краси, якій зможе подарувати корону».
В рамках фестивалю відбудуться концерти гуртів, що виконують музику Середньовіччя, а також народну (скандинавський, слов'янський та ірландський фолк). Це, зокрема, один з кращих на теренах СНД гурт «Musica Radicum» з Санкт-Петербургу, «Lituus», «Licwinski Chmiel» та «Тестамент» з Білорусії. Також під час фестивалю будуть представлені середньовічні, східні та ірландські танці у виконанні різних танцювальних колективів.
Гості фестивалю матимуть можливість випробувати себе у стрільбі з лука, у середньовічному танці під час майстер класів, скуштувати страви середньовічної кухні, а також придбати витвори ковальського та гончарного мистецтва, середньовічний одяг для прекрасних дам та обладунки для доблесних лицарів.
«Львів Стародавній» — це фестиваль історичної реконструкції та історичних товариств, що займаються вивченням історії країн Середньовічної Європи і Львова, збереженням історичної спадщини та відтворенням матеріальної та духовної культури тих часів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ