Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Наразі у Львові садочки не відкривають, а підприємства перезапускають, - Садовий

Сьогодні мер Львова Андрій Садовий під час брифінгу розповів про ситуацію в місті в умовах воєнного стану.
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо

Про це інформує пресслужба ЛМР.

Найголовніші тези міського голови:

Сьогодні о 6:30 ранку Львів зазнав ракетної атаки. Спрацювали всі служби з питань надзвичайних ситуацій міста. Чотири ракети влучили в авіаційно-ремонтний завод. Враховуючи, що заздалегідь було ухвалене рішення забрати звідти все виробництво, одна людина зазнала травм середньої важкості, але ніхто не загинув. 

Після вторгнення росії немає безпечних чи небезпечних міст. Ми всі перебуваємо під ударом. Тому коли чуєте оголошення тривоги, ви маєте бути в укритті і дбати про своє здоров’я. 

Після цих всіх подій була розмова з головою Львівської обласної військової адміністрації, де ухвалили рішення щодо координації висвітлення всіх подій, тому що з одного боку важлива і оперативність, і якість та коректність інформації. Надалі логістика подачі інформації буде набагато якіснішою.

Львів продовжує приймати внутрішньо переміщених осіб. Минулого тижня львівський вокзал приймав щодня близько 60 тисяч осіб на день. Сьогодні – це близько 10 тисяч людей, які щодня приїжджають до Львова. Окрім того, багато приїжджають власним транспортом. 

Місць у готелях, хостелах чи вільних квартир фактично немає. У школах та інших центрах тимчасового перебування в середньому 20% людей залишаються на постійно, більшість затримуються на 4-5 днів і потім їдуть в інші країни. Кількість переміщених осіб перевищує 200 тисяч осіб.

Днями відбувся хакатон великої кількості міжнародних організацій. Надіємось, що надалі допомога буде набагато активнішою. Також у Львові вже виділили ділянки для житла, яке можна швидко збудувати. Тому що в спортзалах та школах люди довго прожити не зможуть.

Близько 85% дітей Львова зареєструвались на онлайн-навчання у школах. Також зареєструвалося 2 тисячі дітей, які приїхали до Львова з інших областей нашої країни.

Наразі садочки відкривати не будемо. Була дискусія, чи відкривати чергові групи у садочках різних районів міста. Але є проблематика, адже в садочках є маленькі діти, і коли вони в обід сплять, а оголошується тривога, то дітей дуже складно зібрати і перевести в безпечне місце.

Львів перезапускає всі свої підприємства. Вимушено переміщені особи дають інформацію про пошук роботи, тому ми зв’язуємо їх із бізнесом і комунікація починає якісно налагоджуватись.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ