Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Нардеп Хміль хоче знати, скільки українців за національністю є в парламенті

Народний депутат України, член фракції «Батьківщина» Михайло Хміль зареєстрував депутатське звернення до керівника Апарату Верховної Ради Валентина Зайчука в якому просить надати інформацію про освіту та національність усіх депутатів парламенту. Про це повідомила прес-служба.

«Ще перед виборами я неодноразово наголошував, що парламент може приймати рішення на користь України, якщо він є українським, найперше, за своєю суттю . Я не ксенофоб, але хочу дізнатися: хто є хто, а тоді робити висновки. Нехай народ бачить, хто як голосує. Бо, нерідко, є випадки, коли «українці» за національністю є зрадниками національних інтересів і навпаки - сказав Михайло Хміль.

Як вважає парламентар, і про це йдеться у його зверненні, люди мають знати про обранців усе, що є публічною інформацією, в тому числі дані про національність та освіту.

«Для чого приховувати ці факти від народу? Вони мають бути розміщені на офіційному порталі Верховної Ради. На усіх нас поширюється дія Закону України «Про доступ до публічної інформації» і перед прийняттям присяги, народні депутати підписували згоду на оприлюднення їх персональних даних. Краще казати людям правду А то, потім виходить, як у Королевської, щойно її призначили міністром, як раптом вона загубила диплом», - наголосив народний депутат Михайло Хміль.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ