Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Нардеп заявив про провал проекту "Шовковий шлях"

Запущений 15 січня з Іллічівська експериментальний маршрут експорту товарів в обхід російської території повністю провалився. Про це народний депутат України Артем Вітко написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Як повідомлялося в ЗМІ, контейнерний поїзд, яким повинні поставлятися українські товари в країни Азії, пройде за маршрутом Україна-Грузія-Азербайджан-Казахстан. Він повинен складатися з 20 вагонів і дозволив би доставити вантаж з Іллічівська в Достик (Китай) за 11-12 днів.

"Черговий гучний провал ... уряду. 2,5 місяці тому тільки й було розмов, що про новий суперпроект "Шовковий шлях", в який будуть інвестувати. Які тільки гасла не виголошували. І що ми бачимо? На 73-й день запуску проекту, поїзд вже 53-й день стоїть на Китайському кордоні, так як немає потреби і замовлень на завантаження. У мене питання до контрольних органів: НАБУ, ГПУ і т. д. А хтось понесе відповідальність за свої невдалі експерименти, які коштували державі грошей?", - пише народний депутат Артем Вітко.

Нагадаємо, як повідомляли експерти, поїзд, який був запущений Україною в рамках проекту "Новий шовковий шлях", поки що так і не висунувся в Україну. Склад і досі знаходиться на кордоні Казахстану з КНР через відсутність клієнтів і замовлень на доставку.

РБК Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ