Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Євген Нищук взяв участь у першому Українському форумі "Шовкового шляху"

Євген Нищук взяв участь у першому Українському форумі "Шовкового шляху", - Урядовий портал.

Міністр культури України Євген Нищук взяв участь в Українському форумі «Шовкового шляху». За словами організаторів, захід покликаний сприяти розвитку співпраці між Україною та Китайською Народною Республікою, залученню інвестицій та поглибленню українсько-китайського діалогу в рамках проекту «Нового Шовкового шляху».

«Буквально місяць тому я мав честь бути в КНР, зустрічатися з Міністром культури Китаю, розмовляти з Віце-прем’єр-міністром з гуманітарних питань. Також спілкувався з міністрами культури близько 15 країн, які дотичні до того, знаменитого своєю тисячолітньою історією, «Шовкового шляху», – зазначив у своїй промові Євген Нищук.

«Я був вкрай гордий з того, що коли мова йшла про торговельні, бізнес-плани і відновлення, власне, бренду «Шовкового шляху», - то в першу чергу піднімалися питання про культуру. Це справді символічно. Це дає мені можливість, як очільнику галузі в Україні, нагадувати нашим можновладцям, першим особам держави, що насправді все починається з культури. І економічний зріст, і торгівельні угоди – є основою цього. Ми, справді, зараз багато чуємо про повернення бренду «Шовкового шляху», ми починаємо дивитися на те, яким чином він торкався України і ми бачимо, як  багато у нас спільного. Наприклад, на виставці гончарства в Китаї – є безліч перетинів з гончарним мистецтвом доби Трипільської культури. Очевидно саме тоді відбувався і культурний обмін, і зараз ми повертаємось до того, з чого починали. Через тисячу років ми знову говоримо про економіку через культуру», - сказав Міністр. 

У рамках Українського форуму «Шовкового шляху» відбулась презентація Міжнародної торгово-промислової палати Шовкового шляху, галузева панельна сесія з метою обговорення перспектив українсько-китайського співробітництва в торгово-економічній, інвестиційній, транспортно-логістичній та культурній сферах. До заходів Форуму долучилися численні представники культурних та бізнес-кіл КНР та України, а також політичні та державні діячі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ