Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

NASA розпочало відбір астронавтів для польоту на Марс

NASA оголосило про старт програми з відбору астронавтів у межах підготовки пілотованої місії на Марс. Про це повідомляється на сайті космічного агентства.

Відбір кандидатів розпочнеться з 14 грудня 2015-го і триматиме до середини лютого 2016 року. Імена астронавтів оголосять в середині 2017 року.

На Марс пропонується полетіти громадянам США з освітою не нижче бакалаврату в інженерії, біології, фізики або математики. Кандидати також повинні володіти як мінімум трирічним стажем керування літаком (1000 годин нальоту).

Відібрані учасники братимуть участь у пілотованих випробуваннях корабля Orion, підготовлюваного для марсіанської місії, які відбудуться не раніше 2020 року.

Це буде вже 22-й за рахунком набір в астронавти NASA. Попередній набір проходив чотири роки тому, за його підсумками NASA відібрало з усіх 6372 заявок 8 кандидатів, тренування яких почалися в серпні 2013 року.

У серпні на Гавайських островах розпочалася експериментальна місія NASA з виживання групи людей в обмеженому просторі протягом року.

Американська надважка ракета-носій стала першим зразком майже за 40 років, призначеним для експедиції за межі навколоземної орбіти, який успішно пройшов всі стадії технічної експертизи.

Дослідники мають «переконливі докази» наявності солоної рідкої води, яка тече на сучасному Марсі. Також наукова команда марсохода Curiosity підтвердила, що на Марсі було озеро, яке теоретично мало всі умови для зародження і підтримки життя.

NASA показало знімки скель та детальну фотографію дюн на Марсі.

hromadske.tv

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ