Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

NASA шукає нових астронавтів для подальших досліджень космосу

Американське аерокосмічне агентство (NASA) оголосило про початок прийому заявок на відбір нових астронавтів для подальшого дослідження космосу. Їх прийматимуть з 2 по 31 березня.
Фото: NASA

Відповідне повідомлення NASA опублікувало на своєму офіційному сайті, - передає Громадське.

Там кажуть, що наразі в активі агентства є 48 астронавтів, але невдовзі їх знадобиться більше, оскільки дослідження космосу не стоять на місці.

Так, до 2024 року NASA планує відправити на Місяць першу жінку, а також чергового астронавта-чоловіка.

"Для жменьки дуже талановитих жінок і чоловіків, яких ми наймемо, щоб ті приєдналися до нашого різноманітного корпусу астронавтів, — це стане неймовірним часом, проведеним в космосі", — зазначив менеджер NASA Джим Бріденстін.

При цьому в агентстві зазначили, що заяви можуть подавати тільки громадяни США. Їм потрібно мати ступінь магістра в галузях інженерних, біологічних, фізичних, комп’ютерних або математичних наук в акредитованому навчальному закладі.

Кандидати також зобов'язані мати як мінімум два роки відповідного професійного досвіду або ж як мінімум 1000 годин командного часу на реактивних літаках.

Відбір астронавтів планують закінчити до 2021 року. Після навчання вони зможуть взяти участь у місіях на Міжнародну космічну станцію, дослідженнях Місяця, а в майбутньому і Марсу.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, у кінці січня астронавти вийшли в космос з МКС для ремонту магнітного альфа-спектрометра.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ