Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

"Наш край": Оновлений ЦВК має невідкладно призначити вибори у 128 ОТГ

Нарешті країна отримала новий склад ЦВК. Парламентська більшість всупереч закону кілька років не оновлювала Комісію. Попередній голова ЦВК Михайло Охендовський пересидів у Комісії 4 роки.

Минулого тижня ЦВК обрала голову та заступників, остаточно завершивши процес оновлення.

Місцеві вибори, у тому числі й у новостворених громадах, продемонстрували, що українські громадяни вже не хочуть бачити своїми представниками у владі нинішні парламентські сили. 

"Для повного балансу реальних та актуальних політичних сил варто було б надати місця у ЦВК й переможцям місцевих виборів. Партія «Наш край» входить до п’ятірки переможців, люди нам довіряють. Ми неодноразово попереджали, що не допускати опозицію в ЦВК – це політична помилка", - переконаний голова виконкому Львівської обласної організації політичної партії "Наш край" Орест Матвіїшин.

Разом із тим, партія сподівається, що нинішній склад ЦВК негайно продовжить реформу децентралізації. Адже попередній склад фактично заблокував вибори в новостворених ОТГ. Понад мільйон громадян, 128 об’єднаних громад чекають, коли їм із Києва «дозволять» врешті-решт обрати свою місцеву владу. 

"Ми закликаємо ЦВК невідкладно призначити довгоочікувані вибори у новостворених ОТГ, а також надати план виборів на наступні роки. Реформа має бути прискорена", - заявив Орест Матвіїшин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ