Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Наступного року профінансують інклюзивне навчання для 40 тисяч дітей

Представник Президента у Верховній Раді народний депутат Ірина Луценко повідомила, що ухвалений у вівторок закон забезпечить фінансування інклюзивної освіти для 40 тисяч дітей з особливими потребами. Про це вона сказала під час брифінгу у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Такий проголосований законопроект дає можливість з наступного фінансового року профінансувати для 40 тисяч діток з особливими потребами можливість навчатись і отримувати відповідну освіту в Україні, і мати таку ж можливість, як і всі інші дітки , - бути справжнім майбутнім для України», - сказала Луценко.

Вона додала, що на навчання однієї дитини з особолисавими потребами наразі необхідно близько 17 тисяч гривень на рік.

Водночас перший заступник голови Комітету ВР з питань науки і освіти Олександр Співаковський наголосив, що ухвалений сьогодні закон врегульовує значну кількість питань щодо можливості доступу людей з особливими потребами до освітніх послуг.

«Цей законопроект є послідовною лінією «Блоку Петра Порошенка» і Президента України щодо розширення можливостей освітнього простору України», - додав він.

Як повідомлялося, у вівторок Верховною Радою ухвалено Закон про внесення змін до Закону України "Про освіту" щодо особливостей доступу осіб з особливими освітніми потребами до освітніх послуг.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ