Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Наступного року збудують перші корпуси, лижні траси та витяги Західного реабілітаційно-спортивного центру для параолімпійських видів спорту

У листопаді наступного року на території Верхнянської сільради Турківського району будуть побудовані перші об’єкти Західного реабілітаційно-спортивного центру для параолімпійських видів спорту. Про «Гал-info» повідомив народний депутат, голова Національного олімпійського комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич.
За словами Сушкевича, до листопада наступного року планується побудувати житловий корпус на 10 кімнат, харчоблок, системи опалення, енергомережі. Проектом передбачається, що перша база прийматиме до 250 інвалідів на період реабілітації 15-24 дні. Крім того, до кінця наступного року планується побудувати бігову трасу, гірськолижний витяг. «Згідно з проектом, планується побудувати декілька баз, бігових та гірськолижних трас для спортсменів-інвалідів. Але будуватиметься Західний реабілітаційно-спортивний центр поступово, а не весь і одразу, – відповідно до коштів, що будуть виділятися, поетапно», – сказав у коментарі «Гал-info» Сушкевич.
З його слів, ідея створення Західного реабілітаційно-спортивного центру для параолімпійських видів спорту виникла під час Параолімпійських ігор, що відбувалися в Турині з 11-го по 19 березня 2006 року. У Параолімпійських іграх брали участь 489 учасників з 39 країн. Україну представляли дванадцять спортсменів з 8 областей. Українські спортсмени здобули трете загальнокомандне місце з біатлону, окремі спортсмени вибороли «золото» та «бронзу». „По приїзді в Україну параолімпійська команда звернулася до Президента з проханням побудувати спорткомплекс зимових видів спорту для параолімпійців, тому що їм нема де займатися. В Україні є лише один реабілітаційно-спортивний центр, який знаходиться в Євпаторії, але займатися зимовими видами спорту немає де. Спортсмени їздять тренуватися в Німеччину, Австрію, Росію та Польщу, але ж можна побудувати свій центр – в Карпатах», – каже Сушкевич. За його словами, реалізація проекту стала можлива після відповідного Указу Президента, і вже виділено 1 млн грн з Державного бюджету на будівництво реабілітаційно-спортивного центру.
Нагадаємо, 3 листопада відбулася нарада з питань будівництва комплексу, участь в якій взяв перший заступник голови Турківської райдержадміністрації Богдан Бегей та голова районної ради Юрій Лило. На нараді було погоджено місця відведення земельних ділянок на території Верхненської сільської ради під будівництво гірськолижних витягів, лижних трас, баз відпочинку спортсменів та визначено порядок оплати за проектно-пошукові роботи. Водночас 4 листопада голова ЛОДА Петро Олійник провів робочу нараду щодо створення центру і пообіцяв зробити все, щоб до будівельних робіт приступили якомога скоріше.   
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ