Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

НАТО спонсоруватиме програму соціальної адаптації військовослужбовців ЗОК

НАТО готове спонсорувати навчальні курси для адаптації військовослужбовців, звільнених у запас або відставку. Про це йшлося під час зустрічі представників Міністерства оборони України, ЗОК та НАТО, яка відбулася у Львові 30 червня.
За словами координатора проектів Крістофера Штаудта, НАТО готове навчати цьогоріч на курсах перепідготовки близько 1000 осіб, єдине, що потребується від України це зацікавленість у проектах. Зокрема, для військовослужбовців ЗОК у вересні-жовтні у Львові розпочнуться курси англійської мови (400 годин), а в Хмельницькому – курси менеджменту та комп’ютерних технологій. Навчання для військовослужбовців буде безкоштовним і відбуватиметься на базі регіональних центрів перепідготовки та соціальної адаптації у Львові та Хмельницькому.
Прослухати курси, найімовірніше, зможуть також працівники інших воєнізованих структур, зокрема працівники органів МВС, прикордонної служби, СБУ тощо.
«Ваша держава хоче мати професійну армію, отже в інтересах України залучати до лав армії найкращих представників молоді. Кожну людину, яка йде на роботу цікавлять чотири основні питання: зарплата, пенсія, можливості навчання та кар’єри та соціальна підтримка після виходу на пенсію. Якщо до 2011 року армія не зможе забезпечити цього молодим людям, то талановита молодь піде в університет, а потім – у бізнес», – сказав під час зустрічі Крістофер Штаудт.
Програма перепідготовки та соціальної адаптації військовослужбовців НАТО діє в Україні та Росії з 1999 року. За цей час було підготовлено поза 500 випускників.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ