Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Нацдружини» погромили табір ромів у Голосієво в Києві

Представники «Національних дружин» погромили табір ромів у Голосіївському парку в Києві. Про це «Нацдружини» повідомили у Facebook, де вони заявили що «звільняють парк від сміття».

На відео видно, як представники цієї організації громлять ромське поселення та грубо спілкуються з представницею нацменшини, яка назвалася Марією та повідомила, що проживала у таборі з родиною.

Речниця поліції Києва Оксана Блищик у коментарі Громадському повідомила, що на момент, коли «Нацдружини» прибули в Голосієво, там не було людей, відтак ніхто не затриманий, та немає постраждалих.

У поліції додали, що за цим фактом не відкривали кримінальних проваджень.

Раніше представники «Національних дружин» заявили про розгін поселення ромів у Голосіївському парку Києва і поставили їм ультиматум.

22 квітня 2018-го члени праворадикальної організації С14 розібрали та спалили табір ромів на Лисій горі в Києві. В С14 заявили, що ромів завчасно попросили покинути парк до 20 квітня. 

Поліція Києва порушила дві кримінальні справи за фактом розгону націоналістами ромського табору на Лисій горі.

Глава МВС Аваков назвав «залякуванням» та «переслідуванням»  розгін табору ромів у Києві.

Посольство США закликало Україну розслідувати напади на ромів.

23 травня близько 15 чоловіків напали на табір ромів під Тернополем. Напередодні, 10 травня, у Львівській області неподалік селища Рудне невідомі спалили ромський табір. Унаслідок нападу знищено майно ромів, а самі мешканці табору вимушені були залишити своє поселення.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ