Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Нацгвардійців у Львові привітали з професійним святом

День Національної гвардії України відзначають 26 березня з 2015 року.

Фото: ЛМР

З нагоди свята міський голова Львова Андрій Садовий відвідав та привітав військових Національної гвардії України.

Від імені громади міста мер вручив подяки нацгвардійцям – за мужність і патріотизм, вірність присязі українському народові, вагомий внесок у наближення перемоги над російським агресором та з нагоди Дня Національної гвардії України.

Фото: ЛМР

"Дуже приємно, що з року в рік Національна гвардія стає все більш професійною і технологічною. Національна гвардія є важливою частиною Сил оборони України й разом з побратимами зі ЗСУ ви показуєте дива військової майстерності – на Київщині, Харківщині, у Маріуполі, в Бахмуті", – сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

Фото: ЛМР

Мер зазначив, що українці довіряють Національній гвардії, тим самим вступаючи у лави Гвардії Наступу, "щоб разом з побратимами звільняти наші землі від окупантів".

"Бажаю солдатам і офіцерам Національної гвардії військової вдачі, надійних побратимів і перемоги!", – додав Андрій Садовий.

Національна гвардія України, як самостійна силова структура існувала від 1991 до 2000 року. Потім вона була розформована та знову відроджена 2014 року після незаконної окупації Криму та загостренням ситуації на сході України.

Головне завдання Нацгвардії України – гарантувати громадську безпеку та охорону порядку, захищати права, життя, законні інтереси та свободи українців, держави та суспільства. 2015 року Нацгвардія України отримала своє національне свято, яке було призначено Указом президента України на 26 березня.


 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ