Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Національний фонд досліджень з наступного року розпочне грантове фінансування науки

Віце-прем’єр-міністр України В’ячеслав Кириленко за дорученням Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана взяв участь у засіданні Національної ради України з питань розвитку науки і технологій.

Від імені Прем’єр-міністра В’ячеслав Кириленко звернувся до членів Нацради, у вступному слові наголосив, що після виконання передбачених Законом України «Про наукову і науково-технічну діяльність» процедур, пов’язаних з утворенням Національного фонду досліджень, фонд запрацює, будуть визначені пріоритети його діяльності, оголошені перші конкурси, розпочнеться укладання перших грантових угод.

«Національний фонд досліджень вже з наступного року зможе почати грантове фінансування науки. Для цього Урядом передбачено у Державному бюджеті нову бюджетну програму та кошти обсягом близько 262 млн гривень», – наголосив урядовець.

В’ячеслав Кириленко також зазначив, що на початку листопада своїм рішенням Уряд окреслив нові завдання у сфері наукової діяльності, як для Національної ради, так і для центральних органів виконавчої влади – затверджено план заходів щодо реформування української наукової сфери. Зокрема, затверджено процедуру атестації наукової діяльності закладів вищої освіти, на основі якої їм надаватиметься базове фінансування. У державному бюджеті з цією метою передбачено кошти обсягом 100 млн гривень, а загалом на наступний рік  на забезпечення наукової сфери України Уряд  виділив 9,364 мільярди гривень, що на 12,5% більше, ніж у 2018 році.

На засіданні Національної ради України з питань розвитку науки і технологій, що проходило під головуванням Міністра освіти і науки Лілії Гриневич, обговорили формування пропозицій Кабінету Міністрів України щодо персонального складу Наукової ради Національного фонду досліджень України, організаційні заходи, пов’язані з формуванням і початком роботи фонду, формування рекомендацій щодо бюджету Національного фонду досліджень як головного розпорядника бюджетних коштів на  2019 рік.

Нагадаємо, перше засідання Національної ради України з питань розвитку науки і технології відбулося 16 січня 2018 року під головуванням з Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана. Національна рада України з питань розвитку науки і технологій – це постійно діючий консультативно-дорадчий орган при Кабінеті Міністрів, головні функції – формування засад державної політики у сфері наукової діяльності, інтеграція української науки в світовий науковий дослідницький простір тощо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ