Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Нацрада дала старт реформі комунальних медіа

Національна рада з телерадіомовлення ​своїми рішеннями 16 жовтня дала поштовх новому етапу реформ медіасфери.

Вона затвердила документи, необхідні для реформування комунальних медіа в публічні, проголосила початок процедури, яка розпочне формування органів спільного регулювання у трьох сферах медіа, затвердила за результатами громадського обговорення зміни до нормативно-правових актів.

Комунальні медіа мають реформуватися у публічні після завершення дії правового режиму воєнного стану, однак охочі матимуть змогу це зробити уже зараз.

Розпочинається процедура створення органів спільного регулювання у трьох сферах – онлайн-медіа, аудіовізуальних медіа-сервісів та аудіальних медіа-сервісів. Регулятор отримав ініціативні звернення від суб’єктів у сфері медіа, які дають змогу запустити цей процес. Незабаром відповідні рішення Національної ради будуть оприлюднені на сайті. Водночас розпочнеться 30-денний термін, упродовж якого прийматимуться заяви від суб’єктів медіа про участь в робочій групі зі створення органу спільного регулювання. Відповідне оголошення буде опубліковане додатково. Ознайомитися з процедурою створення органів спільного регулювання можна у презентації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ