Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Нацрада перевірить радіо Шансон через проросійську музику

Як повідомили в прес-службі Нацради, за результатами моніторингу ефіру «Радіо Шансон», що виходить на частоті 101,9 МГц у м. Києві, рішенням регуляторного органу 25 серпня компанії призначено позапланову перевірку стосовно дотримання нею вимог абзацу четвертого частини другої статті 6 Закону України «Про телебачення і радіомовлення».

14 серпня цього року в ефірі радіостанці зафіксовано трансляцію музичного твору Аріни Крамер «Сегодня все спокойно» («Спецназ»), у якому містяться такі рядки: «Солдат своей страны, ты заслужил награду […] Я так горжусь тобой, когда мундир ты достаёшь, и в дом друзья приходят в августовский праздник. Я счастлива, когда гитару в руки ты берёшь и льются песни русского спецназа…». Зазначене свідчить про популяризацію та пропаганду правоохоронного органу держави-агресора.

Також на цей факт звернула увагу  гр. Горянська Анна, звернення якої стосовно трансляції «Радіо Шансон» пісні із прославлянням героїзму військових держави-агресора було переслано до Національної ради Міністерством інформаційної політики.

Відповідно до абзацу четвертого частини другої статті 6 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» не допускається використання телерадіоорганізацій для закликів до розв'язування війни, агресивних дій або їх пропаганди.

З метою з’ясування обставин Телерадіокомпанії «Шансон» призначено позапланову перевірку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ