Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Науковців, викладачів і студентів запрошують до участі в Програмі обміну

У Львівському національному медичному університеті імені Данила Галицького відбулась презентація одного з найпрестижніших проєктів міжнародних академічних обмінів – Програми імені Фулбрайта, яку спонсорує уряд США. Про це інформує Львівська ОВА.
Фото: Львівська ОВА

На зустрічі зі студентами, молодими науковцями та викладачами ЛНМУ ім. Данила Галицького заступниця директора Програми, координаторка програм обміну для молодих науковців і студентів Інна Бариш ознайомила з історією заснування Програми імені американського сенатора Фулбрайта.

Відтак, розпочали прийом заявок на фулбрайтівські конкурси та новий цикл презентацій Програми в Україні, зокрема:

  • Для студентів старших курсів та випускників ЗВО пропонують навчання в американських університетах від одного до двох років на здобуття ступеня магістра. 

  • Для молодих викладачів та дослідників – проведення досліджень в університетах США тривалістю від шести до дев’яти місяців. Та стажування з викладання української мови (асистенція американським викладачам) в університетах/коледжах США тривалістю дев’ять місяців.

  • Для кандидатів та докторів наук, дослідників та фахівців пропонують проведення досліджень в університетах США, дослідницьких центрах, бібліотеках, музеях, архівах тощо тривалістю від трьох до дев’яти місяців.

  • Також діють програми для викладачів та фахівців соціально-гуманітарного профілю та навчальних та наукових установ України.

З детальними умовами участі в Програмі імені Фулбрайта можна ознайомитися на сайті програми.

«Ідея міжнародної освіти, не лише долала географічні кордони для науковців і студентів, але й сприяла налагодженню мережі особистісних і професійних контактів, стала благодатним ґрунтом для поглиблення міжкультурного діалогу. Особливо актуальними є можливості, які надає програма стипендіальної підтримки українцям в часі тривалої війни», – наголосила Інна Бариш.

Довідково.

Програма імені Фулбрайта успішно діє з 1946 року в 160 країнах світу. За час існування Програми в Україні з 1992 року понад 1100 українців навчались, стажувались, проводили дослідження в США; понад 500 американців викладали в українських вишах і займались науковою працею.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ