Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Найбільше проблем зі сміттям в Україні виявлено на Київщині

За перше півріччя Державна екологічна інспекція найбільше збитків, завданих стихійними сміттєзвалищами, нарахувала у столиці й Київській області. Про це повідомив голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований на своїй сторінці у Facebook.

«За перше півріччя за фактами засмічення й забруднення земельних ресурсів розраховано збитків, заподіяних державі, та пред'явлено збитків на понад 253,5 млн грн у столичному регіоні (Києві та Київській області)», – написав Андрій Мальований.

Для порівняння голова ДЕІ також зазначив, що ті самі правопорушення у Карпатському окрузі (Івано-Франківська й Чернівецька області) – пред'явлено претензій на майже 19 млн грн, у Харківській області – на понад 15 млн грн, у Кіровоградській області – на понад 2 млн грн.

«У більшості випадків встановити особу, що викинула сміття, неможливо. У таких випадках за безпечне поводження з відходами та ліквідацію стихійних сміттєзвалищ на своїй території відповідають органи місцевого самоврядування. Однак про цей обов’язок вони часто забувають, або навіть не знають. А потім тисячні збитки доводиться сплачувати сільській або селищній раді, а, крім цього, все одно ліквідовувати власним коштом засмічення», – зазначив Андрій Мальований.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ