Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Найбільшу шкоду для УПЦ МП зробив патріарх Кирило, - експерт

Найбільше до підриву Української православної церкви Московського патріархату зробив патріарх Російської православної церкви Кирило.

Таку думку висловив у ток-шоу "Прямий ефір" на телеканалі "Прямий" політолог Сергій Таран.

"Мені здається, що людина, яка найбільше долучилася до знищення православ’я в Україні, була людина, яка виступала на останньому зборі в Москві, коли там святкували чергову річницю хрещення Русі. І от коли очільник Російської православної церкви Гундяєв зібрав людей, щоб відсвяткувати, так би мовити, цю подію, то першим, хто виступав на цій події, був президент РФ Путін. Це була перша людина, яка почала промову на цьому зібранні церкви, яка "відділена від держави".

І чомусь вас не хвилює, що ті люди, які називаються священиками Російської православної церкви, Московського патріархату, називають себе підданими саме тих людей, які вважають себе, у свою чергу, підданими президента РФ Путіна. Більшої дискредитації українського православ’я, ніж від таких от людей, які визнають те, що вони піддані Путіна і Гундяєва, я собі уявити не можу", - заявив експерт.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко повідомив, що Об'єднавчий собор в Україні відбудеться 15 грудня 2018 року.

27 листопада радник президента України Ростислав Павленко і Вселенський патріарх Варфоломій обговорили остаточні кроки до надання Томосу про автокефалію Православній церкві в Україні відповідно до вже ухвалених рішень Синоду.

3 листопада президент України Петро Порошенко та Вселенський патріарх Варфоломій підписали історичну угоду про створення незалежної Української православної церкви.

18 жовтня Верховна рада України підтримала в першому читанні за основу і в цілому законопроект №9208 про передачу Андріївської церкви Константинополю.

Петро Порошенко наголосив, що влада в Україні чітко поділяє принцип невтручання держави в церковну діяльність. Глава держави підкреслив, що особливо це стосується іноземної держави, втручання якої постійно відбувалося останні роки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ