Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Найбрудніше повітря у Львові на перехрестях пр. Чорновола – Під Дубом та Личаківська – Пасічна

На перехрестях вулиць пр. Чорновола – Під Дубом та Личаківська – Пасічна значне перевищення гранично-допустимої концентрації забруднюючих речовин в повітрі від автотранспорту. Про це розповіла сьогодні, 15 січня, на прес-конференції директор КП «Адміністративно-технічне управління» Інна Свистун.

 

За її словами, такі дані отримали після торічної перевірки 44 перехресть міста. Найбільш чисте повітря на перехрестях вулиць Шевченка – Єрошенка, І. Франка – Зелена, Січових Стрільців – Слолвацького, Городоцька – Кропивницького, Городоцька – Бандери, Городоцька – Шпитальна, пр. Свободи – Торгова.

 

«Частка викидів в атмосферу забруднюючих речовин, здійснених автотранспортом складає 90%. Це спричинено швидким збільшенням кількості автомобілів на вулицях. За допомогою придбаної в минулому році пересувної екологічної лабораторії працівники управління мали змогу перевіряти повітря не лише на вміст оксиду вуглецю, як в попередні роки, а й на вміст оксиду азоту, діоксину азоту та сірчаного ангідриду», - зазначила Інна Свистун.

 

Також вона розповіла, що минулого року після обстежень підприємств щодо дотримання ними вимог чинного законодавства у сфері охорони атмосферного повітря, оформили та скерували на розгляд Державної екологічної інспекції у Львівській області 50 протоколів про адмінпорушення. Порушникам виставили 14 претензій на відшкодування збитків за наднормативні викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря на загальну суму майже 14 тисяч гривень. 13, 5 тис. гривень уже відшкодували.

 

«Минулого року нам вдалось дослідити якість повітря також і на 7 дитячих майданчиках Це звичайно мало, але цього року ми хочемо збільшити їхню кількість. Додам, що на обстежених майданчиках не було відзначено перевищення допустимого рівня забруднення повітря», - додала Інна Свистун.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ