Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Найдовший прапор України розгорнули між Тернопільщиною та Хмельниччиною

Державний прапор України у три кілометри завдовжки розгорнули вранці між Тернопільською та Хмельницькою областями.

Про це повідомляє Укрінформ.

«Наша громада та сусідня, Скала-Подільська, що на Тернопільщині розташовані на межі двох областей, де протікає річка Збруч. Через міст, починаючи із меж двох громад ми сьогодні розгорнули велетенський державний прапор, довжиною у 3 000 метрів як символ єдності України», - сказав кореспонденту агентства голова Гуківської громади Петро Ільницький.

Рекорд, встановлений на честь 30-ї річниці Незалежнoсті України зафіксували представники Національного реєстру рекордів.

Довжина найдовшого у державі стягу - 3000 метрів, а ширина — один метр.

Сьогодні ж учасникам свята, після панахиди біля пам’ятника командиру УПА Роману Шухевичу на околиці Гукова, представникам Скала-Подільської селищної та Гуківської сільської територіальної громад вручать відповідні сертифікати про встановлення рекорду.

Там же, в опівдні відбудеться акція «Заплетемо Україну разом», діятиме польова кухня, пройде концерт з насиченою мистецькою програмою за участю майстрів народної творчості із Тернопільщини та Хмельниччини.

Як повідомляло агентство, цього року у День Соборності України  22 січня на мосту між двома громадами – Гуківською та Скала-Подільською із двох частин було з’єднано національний стяг.

Раніше повідомлялося, що найдовший прапор України розгортали в 2018 році в Києві у Дарницькому районі. Його довжина сягала 2700 метрів. Тоді також був встановлений національний рекорд України «Найдовший Державний Прапор України».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ